Lakberendezés és stílus

Nyitott konyhák: elemek, melyek fokozzák az interakciót és a rugalmasságot

A téren belüli rugalmasság olyan építészeti koncepció, amely követi a társadalom alakulását. Ahogy Frank Lloyd Wright amerikai építész mondta: “Az építészet az élet, vagy legalábbis ahogyan azt a világban tegnap élték, ahogyan ma élnek, vagy ahogyan valaha is élni fognak”. Ebben az értelemben egy konyha elrendezésének megváltoztatása túlmutat az esztétikai kiigazításokon; tükrözi az emberek életmódját. A hagyományos zárt konyha megnyitása rugalmasabb teret ad, amelyben a különböző tevékenységek strukturális akadályok nélkül osztoznak a vizuális kapcsolaton.

A konyhai falak eliminációja lehetővé teszi a területeken belüli fokozott interakciót, és az egész térben folyékonyságnak ad teret. A nyitott konyha tervezése olyan speciális terméktípusok használatát jelenti – mindegyiknek saját anyagával, stílusával és felhasználásával -, amelyek alkalmazkodnak az otthon méreteihez és igényeihez, mint a következő példák:

Konyhaszigetek mint szervezőelemek

Legyen szó keskeny, széles, hosszú vagy rövid helyiségekről, a terek megkülönböztetésének stratégiája a kommunikáció elősegítése mellett az, hogy a beépített és a konyhaszigeteket szervező rendszerként használják. Amellett, hogy képesek a konyha és a lakótér közötti feltűnésmentes kapcsolatok elképzelésére, ezek változatos anyagokban, formákban és színekben kaphatók. A konyhaszigetek tervezése a lehetőségek világát nyitja meg a tervezők és a leendő felhasználók előtt.

Önálló konyhaszigetek

A konyhán belüli funkciójuk mellett a szigeteket az jellemzi, hogy többfunkciós elemek. A kocka alakú, beépített bárpulttal ellátott sziget elegáns nyelvezetet nyer a matt bársonylakkozással, amely segít lágyítani a határokat.

Konyhai szigetek beépített polcokkal

A sziget mellett a nyitott elrendezésben a terek megkülönböztethetők egy más színű panelpolc hozzáadásával, amelynek célja, hogy harmonikus átmenetet teremtsen a konyha és a nappali között.

A sziget mint maga a konyha

A tér finom felosztása magában a konyhaszigeten is megtalálható. A fenti képen látható sáfránysárga vízszintes sávval ellátott blokk olyan helyet hoz létre, ahol a vendégek megoszthatják a főzés élményét, miközben a lakótérben tartózkodnak. Az olyan eszközök, mint a páraelszívó, magas egységek mögé rejtve az elrendezés úgy osztja meg a helyiséget, hogy közben akadálytalan kilátást biztosít.

Szabad formájú konyhasziget

A szigetek a felhasználók stílusának és preferenciáinak megfelelően különböző formákkal és anyagokkal játszhatnak. A fenti kéne látható, világító L-alakú fémsziget a nyitott tér kezelésének új módjait kínálja.

Az elemek szabadsága a térben

A konyha és a lakóterek közötti hagyományos határokat feloldva a fenti kialakítás lehetővé teszi az elemek szabad szervezését. A magányos elemek tudatosan mozoghatnak az elrendezésben, tesztelve a korábban széttagolt területek közötti határokat.

Lineáris konyhabútor szűk terekhez

A nyitott elrendezések szervezésének lehetőségein belül a konyhák a körítőfalat követő beépített bútorok köré rendezhetők. Ez a stratégia olyan szűk terek vagy tervek számára kínál lehetőséget, amelyek a helyiség központi körforgását kívánják előnyben részesíteni.

A konyhai berendezések mint a falba épített keretek

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A megkülönböztetett fém beépíthető bútorokkal a konyha elegáns stílusa rugalmas teret teremt a különböző tevékenységekhez.

Felszabaduló tér

A fenti képen a határoló falhoz csatlakozó tölgyfából készült tekintélyes palák fokozzák a lakóteret és a konyhai tevékenységeket, közös teret hozva létre.

Az elemek és anyagok kombinálása

A finom és tiszta geometrikus vonalakkal a fenti képen a testre szabott konyharendszer egyesíti az anyagokat a konyha elemeinek azonosítására. A kialakítás a fali bútor mellé egy étkezőasztalt is integrál.

A fal teljes felhasználása

Ez a különböző méretekben, integrált fogantyúkkal és különböző vastagságú munkalapokkal kapható opció a konyhai elemek szervezésének új módját kínálja, amelyek a falhoz igazodnak, és rugalmas tevékenységeknek biztosítanak helyet.

A fal meghosszabbítása

A fal meghosszabbítását követő szigettel egy nyitott rendszer a meglévő szerkezeteket bútorokkal kombinálhatja, hogy két vagy több tér enyhe elválasztásaként – valamint összekötő elemként – működjön.

Rejtett konyha

Kisebb helyiségek vagy irodák esetében egy másik lehetőség jelenik meg a színes, behúzható ajtók mögött. A kompakt funkcionalitásáról ismert konyhasarok új környezetet teremt, amely két teret egyesít.

Keverd és illeszd össze: személyre szabott elrendezés

A moduláris bútorok lehetőséget kínálnak, hogy összeállítsuk sajátos elrendezésünket. E termékek kombinálása olyan stratégia lehet egy nyitott konyha kialakításához, amely képes összekötni a szomszédos területeket.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb