Lakberendezés és stílus

8 nyitott terű nappali kombinált padlóburkolatokkal

Ez a galéria nyolc olyan tágas, nyitott belső terű otthont mutat be, ahol különböző padlóburkolatokkal finoman határozták meg a főzésre, étkezésre és pihenésre szolgáló területeket.

A nyitott terű belső terek a lakberendezés tartós trendje, amelyet leggyakrabban a konyha és a nappali terek összekapcsolására és az otthon szociális központjának megteremtésére használnak. Ez azonban most versenyez azzal, hogy egyre több lakástulajdonos választja a tört alaprajzú elrendezéseket, amelyek különböző tevékenységeket szolgálnak ki, és változatosabbá teszik a belső tereket.

Ebben a körképben a középutat fedezzük fel: a nyitott alaprajzú szobákat, ahol a mix-and-match padlóburkolatokkal lágyan elhatárolják a konyhát, az étkező- és a nappalit, vizuálisan csökkentve a tér méretét anélkül, hogy csonkítanák azt.

Cas 8 House, Spanyolország, DG Arquitecto

A helyi DG Arquitecto stúdió által nemrégiben modernizált, 1920-as évekbeli valenciai penthouse, a Cas 8 House padlózatán dekoratív mozaikcsempéket használnak. A projekt részeként a stúdió nyitott terű nappali teret alakított ki integrált konyhával. Itt a csempe segít elkülöníteni a pihenésre és az ételkészítésre szolgáló zónákat, anélkül, hogy szétzilálná a helyiséget.

Hackney House, Egyesült Királyság, Applied Studio

Az Applied Studio londoni építész vegyes, sávos padlóburkolatot használt ennek a Hackneyben található háznak a hátsó bővítésénél, ahol két különböző felületű burkolat segít megosztani a teret.

Az egyik oldalon fekete gránitlapok körvonalazzák a konyhai területet, amelyet koromfekete fából készült szekrények egészítenek ki. A helyiség másik, étkezésre használt oldalát fehér falakkal és hozzá illő bútorokkal párosított fadeszkák szegélyezik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Klinker apartman, Spanyolország, a Colombo és Serboli építésziroda tervei alapján

A színblokkolás különböző tereket jelöl ki a Klinker Apartmentben, amelyet a Serboli Architecture egy tűzkárosult barcelonai lakóház héjában alakított ki.

A nyitott terű lakótérben terrakotta színű mikrocement padlócsík díszíti a konyhát, amely a mennyezethez, a fröccsöntéshez és a szekrénysorhoz illő, semleges csempével burkolt nappalival kontrasztos.

Villarroel, Spanyolország, a Raúl Sánchez Architects tervei alapján

A Villarroel lakásban található nyitott terű főző-, étkező- és ülősarkot a padlóburkolat két részre osztotta a Raúl Sánchez Architects; a szürke színű kőlapokat meleg fával házasítja.

Ez tükrözi az építészstúdió általános tervezési stratégiáját, amely szerint a lakást válaszfalak nélküli zónákra osztották, és helyette a helyiségeket egymástól megkülönböztető “anyagkódok” mellett döntöttek.

Mài apartman, Vietnam, tervezte: Whale Design Lab

A Ho Si Minh-városban található Mài Apartment monolitikus, többcélú helyiségének padlóburkolatához vaskos fehér márvány terrazzót párosítottak sima cementtel.

A konyhában és az ételkészítéshez használt grafikus terrazzo borítja a szekrényeket és a munkafelületeket is, így ez a terület annak ellenére, hogy az étkezőbe nyílik, önálló helyiségnek tűnik.

House Mellinet, Belgium, Atelier Fréderic Louis tervei alapján

Az Atelier Fréderic Louis építészstúdió egy visszafogottabb terrazzo mellett döntött a House Mellinet ház konyhájának padlóburkolatához, amely az étkezővel egy helyiségben található.

Míg a terrazzo funkcionális hangulatot kölcsönöz a konyhának, addig a szomszédos étkezőben faparketta burkolat található, amely melegebb és intimebb hangulatot teremt, amely jobban illik a vacsoraasztalnál való összejövetelhez.

Nagatachō Apartment, Japán, készítette Adam Nathaniel Furman

Adam Nathaniel Furman tervező “vizuális lakomának” tervezte a színes tokiói Nagatachō Apartmentot, amelynek nyitott terű helyiségeit a színek, minták és textúrák eklektikus keveréke tölti ki.

A terv középpontjában egy cukorkás rózsaszínű konyhabútor áll, amelyet görögdinnye-zöld vinil padlóburkolattal fejeztek be. Ez kapcsolódik a nappalihoz, amelynek kontrasztos, lágy lila szőnyege “olyan, mint a cukormáz”.

Apartment in Paris a Septembre Architecture tervei alapján

A sima öntöttbeton padlóburkolat rusztikus fadeszkákkal kerül szembe ebben a nagy, fényárban úszó többfunkciós helyiségben, amely egy felújított párizsi lakásban található.

A beton a konyha területének kijelölésére szolgál, amely felett egy társalgó és étkező található, Charlotte Perriand építész Les Arcs székeivel és egy Eero Saarinen építész által készített Tulip asztalával.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb