„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Anastasiia Novikova monokróm palettát adott a művészek felújított kijevi lakásának

A párizsi dekoráció virágai jellemzik ezt a kijevi lakást, amelyet Anastasiia Novikova ukrán tervező fekete-fehér életterekkel rendezett be.

A közvetlenül az ukrajnai háború kezdete előtt felújított lakás egy 1912-ben épült ötemeletes lakóépület harmadik emeletén található. Miután az előző tulajdonosok teljesen kitépkedték az eredeti stukkókat, ajtókat és padlódeszkákat, Novikova vissza akarta állítani a lakás történelmi báját – különösen a nappaliban. A lakás egyike azoknak a lakásprojekteknek, amelyek az ukrán fővárosban közvetlenül a háború kitörése előtt készültek el, és most végre kezdenek megjelenni.

“Amikor megláttam a nagy, üres szobát a négy méter magas mennyezettel és a négy nagy ablakkal, azonnal előállt bennem egy kép arról, hogyan fog ez a jövőben kinézni” – mondta. “Azt akartam, hogy a falak, a padló, a mennyezet és az ablakok olyanok legyenek, mint a múltban, és modern bútorokat, fényt és művészeti alkotásokat valósítsak meg.”

A nappalit felfrissítették egy kis fehér festékkel, míg a mennyezetére újra stukkó került. A stukkódizájn elemei egy díszes, II. napóleoni korabeli aranyozott tükörre épültek, amely a szoba túlsó végében, közvetlenül egy vintage XV. louis-i kandallópárkány fölött van a falra szerelve.

Novikova azért építette be ezeket a dekorációs elemeket, hogy kissé párizsi hangulatot varázsoljon a lakásba, mivel a tulajdonosok – egy művészpáros – szívesen látogatják a francia fővárost. A nappalit egyébként egy L-alakú szürke kanapé, ukrán művészek kortárs műalkotásaiból álló válogatás és egy régi zongora foglalja el, amelyen a családi partikon játszanak.

A szomszédos konyhát koromfekete szekrényekkel és egy hozzá illő reggelizőszigettel szerelték fel. A sziget közepéből egy fehér márvány étkezőasztal nyúlik ki, amelyet olajzöld bársonyülésű székek kísérnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakás nagyrészt monokróm színsémája a fő hálószobában is folytatódik, ahol a falak, a függönyök és az ívelt fejrész mind egy gitt szürke árnyalatúak. A textúrát egy fényes sárgaréz függőlámpa teszi érdekessé, amelyet az egyik oldalsó asztal fölé függesztettek, valamint az ágy lábánál elhelyezett, nádbetétes pad. A fürdőszobát a szoba sarkában egy külön térfogatban helyezték el, kívül-belül fehér erezett márványlapokkal bélelve.

Élénkebb árnyalatok jelennek meg a gyerekszobákban – az egyiket zsályazölddel, míg a másikat rózsaszínnel, mustársárga részletekkel látták el. Novikova a két szobát egy kis félemeleten keresztül kötötte össze, ahol a gyerekek elrejtőzhetnek játszani, olvasni és szundikálni a nap folyamán.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb