„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Celine a “vintage szellemét” idézi fel a Rue Saint-Honoré butikban

A Celine kreatív igazgatóját, Hedi Slimane-t a “francia elegancia” irányította, amikor megtervezte a legújabb butikját Párizs központjában, amely sárgaréz és márvány felületeket, valamint Slimane által tervezett bútorokat tartalmaz.

A párizsi Rue Saint-Honoré-n található üzlet, amely a luxusvásárlásáról ismert, egy 19. századi Haussmann épületben található, és a 2019-ben megnyitott Celine Haute Parfumerie üzlethez csatlakozik, amely régi art deco parfümériákra utal. A 137 négyzetméteres, két emeleten elhelyezkedő üzletben a márka bőrárui, kiegészítői és finom ékszerei kapnak helyet. A belső terét a Celine kreatív igazgatója, Slimane tervezte, aki 2018 óta vezeti a divatházat.

A Rue Saint Honoré üzlet folytatja Slimane elképzelését a márka globális üzletbelső arculatáról, amely a márka magyarázata szerint a vintage szellemiséget és a francia elegancia eszméit idézi – hasonlóan a nemrég megnyitott Bond Street-i üzlethez.

“A butik időtlen környezetként megálmodott építészete az intimitás érzetét kelti, pontosan a régi art deco parfümériák terveit idézve” – mondta a Celine. “A bőráruknak, finom ékszereknek és női kiegészítőknek szentelt földszint a francia elegancia és a “vintage” szellemiség eszméi köré épül.”

Slimane az üzlet anyag- és bútorválasztásával is a francia modernizmusra utalt. A szomszédos parfümüzletre utalva, amelynek falait impozáns fekete-fehér márványlapokkal burkolták, a kiegészítők és ékszerek boltjának padlózatához ugyanilyen antik márványlapokat használtak.

A fehér márványpadló tetején egy ékköves, aranyozott sárgarézből készült, félig helikoid alakú lépcső vezet fel a látogatókat a félemeletre és a párizsi stílusú szalonba, ahol a Celine Haute Maroquinerie kollekciójának kézműves táskáit mutatják be. Az üzlet felső szintjén antik márvány kandalló, tükörpanelekből álló cikkcakkos falak és Slimane által tervezett, bőrbe és bozontos szőrmébe burkolt fabútorok találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszint falait oxidált fémpanelek borítják a háttérvilágítású, bordázott üveglamellák között, míg a vitrinszerű polcok és szekrények a pazar modernista enteriőröket idézik. Az üzletben a Celine Art Project keretében kiválasztott művészeti alkotások láthatók, köztük Ian LC Swordy totemje, Will Boone festménye és Virginia Overton üvegből és arany sárgarézből készült függő mobilja, amelyet Slimane személyesen rendelt.

December elején Slimane bemutatta 17. kollekcióját a Celine számára, amelynek során a kreatív igazgató visszatért Los Angelesbe, hogy a Wiltern Színházban – egy 1931-ben épült art deco stílusú műemlék épületben – bemutassa 2023-as őszi-téli női ruhabemutatóját. Miután Slimane-t kinevezték a Celine kreatív igazgatójává, világszerte elkezdte a Celine üzletek felújítását, és kidolgozta a márka üzleteinek belső tereit jellemző dizájnkódokat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb