napi hírmorzsák

A TeamLab “a végtelen kíváncsiság otthonát” hozza létre Abu Dhabi Saadiyat-szigetén

A japán művészeti kollektíva, a TeamLab bemutatta a TeamLab Phenomena Abu Dhabi galéria látványtervét, amely a digitális művészet állandó helyszíne lesz a Saadiyat-szigeten. A TeamLab által “a végtelen kíváncsiság otthonaként” elképzelt épületben a japán kollektíva által tervezett immersív műalkotások kapnak majd helyet.

A Saadiyat-szigeten épülő legújabb kulturális helyszín a Mecanoo által tervezett Abu Dhabi Természettudományi Múzeum mellett, valamint a Jean Nouvel által tervezett Louvre Abu Dhabi, a Foster+Partners által tervezett Zayed Nemzeti Múzeum és a David Adjaye által tervezett többvallású templomok hármasa mellett helyezkedik majd el.

A TeamLab Phenomena Abu Dhabi a vízparton épül egy fehér szoborszerű tömbben, amelyet a TeamLab az abu-dzabi székhelyű MZ Architects stúdióval együttműködve tervezett. A főbejárat a földszinten egy boltíves nyíláson keresztül nyílik majd, míg az épület tetején egy lépcsősor emelkedik majd felfelé, a tetőn egy megemelt térre vezetve. Több bejárat és egy kis első emeleti terasz kivételével a nagyméretű épületben nincsenek ablakok. A belső terekben a TeamLab digitális művészetének különböző méretű galériák sorozata kap helyet.

“A TeamLab Phenomena Abu Dhabiban a látogatók egy olyan világba merülnek majd, amely szervesen változik és fejlődik a benne lévő emberek részvételével és cselekedeteivel, és pontosan ez a fizikai élmény az, amely képes kitágítani az értékérzékünket” – mondta Toshiyuki Inoko, a TeamLab alapítója. “A kíváncsiság a világ mélyebb megértése felé tereli az embereket, és kreativitáshoz vezet. Úgy gondoljuk, hogy a képzelet dönti el ennek a kreativitásnak az irányát. Reményeink szerint a TeamLab Phenomena Abu Dhabi lehetőséget teremt arra, hogy a kíváncsiság és a képzelet megszülessen.” – folytatta Inoko.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A galéria installációi rendszeresen változnak majd, és a művészek szerint “környezeti jelenségekre” épülnek. A TeamLab korábban interaktív örvényeket hozott létre a National Gallery of Victoria belsejében, valamint egy virtuális installációt a helsinki Amos Rex galéria megnyitójára.

A 2024-ben megnyíló épület lesz a második kulturális helyszín a szigeten, amely Abu Dhabi belvárosától keletre található, és amelyet az Abu Dhabi Kulturális és Turisztikai Minisztérium már több mint egy évtizede fejleszt. A Saadiyat-sziget kulturális fejlesztésének projektjét 2007-ben jelentették be, melynek keretein belül már számos elismert nemzetközi építész, köztük Gehry, Nouvel, Tadao Ando és Zaha Hadid kulturális célú épületeket terveztek a szigetre.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb