Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

A Notre Dame-székesegyház újjáépíti a fatetőt és helyreállítja a tornyát

2019.április 15-én pusztító tűz ütött ki a hírhedt párizsi Notre Dame-székesegyházban. A tűz jelentős károkat okozott a történelmi építményben, amely a város nevezetessége és a francia gótikus építészet szimbóluma.

A székesegyházban azóta felújítási munkálatok zajlanak, és várhatóan 2024-ben nyitják meg újra a nagyközönség előtt. A helyreállítási folyamat során a belső tisztítási módszertan vita tárgyát képezte, az ácsmunkát teljes egészében felváltották a középkori szakképzett faiparosok, és a befejezés időpontja A katedrális 2024 decemberében még mindig jó úton halad.

A Notre Dame belső tisztítási fázisára 2022 második felében került sor. A folyamat azzal kezdődött, hogy latexpasztát alkalmaztak az összes belső kőre. Amikor a latexet néhány nappal később eltávolították, a port és a szennyeződést eltávolították a falakról, így a falak “világossá” váltak. Bár a tisztítás rendkívül sikeres volt, sok kritikus azzal érvel, hogy a paszta eredménye nincs összhangban a katedrális eredeti állapotával. Ráadásul a kritikusok azt állítják, hogy ez a 850 éves ereklye és a katolikus hagyomány eltorzítása.

A 2019-es pusztító tűzvész tönkretette a világörökség részét képező komplex tetőszerkezetet. Valójában a tetőben használt rengeteg faanyag miatt korábban La Forêt néven emlegették, mely franciául erdőt jelent. Ez a tetőszerkezet komoly problémaként jelentkezett, egyesek szerint egyszerűen az építéshez használt nagy mennyiségű fa miatt lehetetlen lenne újjáépíteni.

A restaurátorok a Párizstól 2 órára délre épülő Guédelon kastélyban fordultak kézművesekhez, ahol középkori famegmunkálásra képezik az asztalosokat. A Guédelon projekt egy régészeti kísérlet, egy kastély, amelyet csak a középkorban rendelkezésre álló eszközökből és módszerekkel, valamint helyi forrásból származó anyagokból építettek. Ma Guédelon előre nem látott és létfontosságú szerepet játszik a Notre Dame La Forêt helyreállításában.

2023 februárjában állították fel az állványzatot, amely elindítja a hírhedt 19. századi torony helyreállítási folyamatát. Az Eugene Viollet-le-Duc építész által tervezett fa torony a tűz egyik legélénkebb pillanata volt 2019-ben. Valójában a tornyot a tűz kitörésekor restaurálták. A torony azonos változata ugyanazokból az eredeti anyagokból készült. Az új építményhez 1400 francia tölgyfát találtak, melyeket pontosan Viollet-le-Duc rajzai szerint építenek át. A hivatalos jelentés célja, hogy „a gótikus építészet e remekművének hitelességével, harmóniájával és koherenciájával” készítse el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A helyreállítási erőfeszítések folyamatban vannak, és előrelépés történik. Az újjáépítés folyamata várhatóan 2024-ben fejeződik be, a szakértők szerint nem készül el időben. 2022 augusztusában Franciaország kulturális minisztere, Rima Abul-Malak abban bízott, hogy a katedrális időben megnyílik a 2024-es párizsi olimpiai játékok idejére.

Mivel azonban a játékok 2024. július 26-tól augusztus 11-ig tartanak, hosszú lehet. lövés. Párizs épített környezete gyorsan változik, hogy lépést tudjon tartani a korabeli problémákkal és igényekkel. Júniusban a város hivatalosan is visszaállította azt a szabályt, amely 37 méterre, azaz 12 emeletre korlátozza az új épületek magasságát a francia fővárosban. Augusztusban a francia turisztikai minisztérium országos kezdeményezést hirdetett, amely arra ösztönzi a látogatókat, hogy fedezzenek fel kevésbé népszerű látnivalókat az országon belül, ezzel is csökkentve a nagyobb városokra nehezedő nyomást.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb