„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Az Uchronia a Haussmann-korszak párizsi lakását “kromatikus ékszerdobozként” újította fel

A drágakövek megjelenését tükröző, sokrétű bútorok találhatók ebben a pazar párizsi lakásban, amelyet a helyi Uchronia stúdió újított fel egy ékszertervezőpáros számára.

A párizsi Avenue Montaigne sugárúton található egyszintes apartman egy olyan épületben található, amelyet Georges-Eugène Haussmann híres rekonstrukciójának részeként terveztek a francia fővárosban a 19. század közepén.

Az Uchronia megőrizte a lakás eredeti boiserie-ját, a díszléceket, a parkettás padlót és a magas mennyezetet, amelyek a Haussmann-kor építészetének jellegzetességei. Ezt a lényegében párizsi hátteret frissítettük, hogy fényes és texturált bútorokat tartalmazzon, amelyek az ékszereket utánozzák.

„A térnek nagyszerű csontozata volt – klasszikus haussmani elrendezés” – mondta az Uchronia alapítója és építésze, Julien Sebban.“Ennek ellenére hidegnek, igényesnek és bézsnek tűnt. A változás kedvéért elkerültük a szerkezeti munkát, és a dekorációra koncentráltunk” – mondta.

A két ékszertervező otthonául szolgáló lakásban az étkezőben egy amorf műgyanta asztal található, amely hét moduláris részre van osztva, és a zöld drágakő malachit motívumával mintázva. Az asztal egyedi tervezésű, vert acéllábai azt az elvet tükrözik, hogy a karmok pasziánsz gyémántot tartanak a gyűrűjéhez.

A tágas nappaliban egy zömök ólomüveg székről tarka fény törik meg, amely trapéz alakú lakkozott szekrényt és ívelt ékszerszerű bútorokat tartalmaz élénk árnyalatokkal és kontrasztos textúrákkal. Az Uchronia tejkék muránói üvegcsillárt függesztett a feje fölé, és áttetsző ombre függönyökbe burkolta be a szoba padlótól a mennyezetig érő ablakait. A falak visszhangozzák a függönyöket, mint technikai bravúr.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fülkébe bújtatott, tornyos ezüstös polcokon különféle dísztárgyak láthatók, és úgy tervezték, hogy nyitott ékszerdoboz benyomását keltsék. A lakás formái az ékszervilágra emlékeztetnek, akkor az anyagait és a színeit is onnan kölcsönözték.

Az egyágyas hálószobában a stúdió az ónix hullámzó csíkjaiból vett jelzéseket, amikor egy testre szabott ágykeretet készített, amelyet plüss kárpitozással végeztek, hogy beleolvadjanak a szoba mintás szőnyegébe, míg a két oszlop tetején alabástrom lámpákat helyeztek el.

A szoba más részében az Uchronia egy drámai faragású Ettore Sottsass fésülködőasztalt párosított a könyvhöz illő intarziával egy tojás alakú székkel, amelyet csillogó vörös műanyag és “űrkorszaki vonalak” határoztak meg. Az íves ablak a lakás meglévő eleme volt, amit a stúdió cukorka színű üvegtáblákkal alakított ki. A színes üveg egy motívum, amely az egész lakásban megjelenik, beleértve az aszimmetrikus pasztell árnyalatú boros- és koktélpoharakat, amelyek drágakőnek hatnak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb