„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A pigmentbeton jelentősége a latin-amerikai lakossági építészetben

A pigmentált beton használata a latin-amerikai építészetben egyre növekszik – és befolyásolja a kortárs építészeti kifejezést. Ez látható a közelmúltban épített munkákon, kezdve a chilei Pezo von Ellrichshausen által tervezett INES Innovációs Központtól a mexikói PRODUCTORA Teotitlán del Valle Közösségi Kulturális Központjáig.

Míg a pigmentek betonhoz való hozzáadását gyakran esztétikai céllal társítják, és különféle köz- és intézményi épületekben alkalmazzák, az igazság az, hogy a régión belüli házakban és lakóházakban is használták, hogy kiemeljék a sajátos jellemzőket és integrálják a térfogati tervezést. kontextusukban és környezetükben.

Az alábbiakban a latin-amerikai területen elterjedt házakat mutatunk be, amelyek pigmentált betont használnak, hogy kiemeljék morfológiájuk bizonyos jellemzőit, beleolvadjanak a környező tájba, és változatos érzéseket közvetítsenek lakóik számára.

Colombia

Lintel House a Palafito Arquitectura tervezésében

A projekthez a színmeghatározást egy központi betonlaboratóriumban végezték, több mint 3 féle homokot és 16 pigmentkombinációt teszteltek, amelyek arányát a második tizedesjegy pontossággal változtatták, amíg el nem éri a kívánt tónust.

A felhasznált beton öntömörödőnek felelt meg. zsugorodásszabályozású beton, amely tartalmaz egy makroszintetikus szálat az anyag repedésének minimalizálása érdekében (4 kg/m3). Hasonlóképpen a beton összetételében habzásgátló adalékot tartalmaz, hogy minimalizálja a buborékképződést a felületen. A fedőlemez öntése és a függőgerendák egy nap alatt elkészültek. Ezt azzal az ötlettel tették, hogy kiküszöböljék az építési hézagokat.

23 House az Arquitectura en Estudio által

Az anyagokat a tartósság és a könnyű karbantartás miatt választották, mivel a ház nem állandóan lakott. A fazsaluzattal épített okker színű beton textúrát és otthonosságot kölcsönöz a tereknek. Az összes padló természetes homokkőből készült, egységessé téve a ház esztétikáját és kényelmessé téve a mezítláb járást. A homlokzat tíkfa paravánokból álló mobil panelekből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a ház teljesen becsukódjon, amikor nincs használatban, és megnyíljon a kilátás felé.

Mexikó

Real de los Reyes lakóépület a Miguel de la Torre Arquitectos tervezésében

A komplexum homlokzatának kialakítása arra törekszik, hogy a környéken egyedi legyen, anélkül, hogy a környezetet és annak lényegét veszélyeztetné. Narancssárga pigmentált betonból készült, amely finoman közvetíti az idő múlását az elfoglalt térnek megfelelően.

A körkörös perforációk könnyedséget kölcsönöznek a homlokzatnak, és diszkrét kapcsolatot tesznek lehetővé a külsővel. Az építmény jellegzetes színe fókuszponttá teszi a területen való mozgás során, identitása és kultúrája fémjelzéül szolgál.

Tejocote ház / González Muchow Arquitectura

A melegség és az egyszerűség mind a belső, mind a külső terekben állandó a ház hangulatában. A pigmentált beton tepetate színárnyalataiban barátságosabb karaktert ad az általa körülvett tereknek, illeszkedve a természetes fényhez és a tájhoz.

A diszkrét anyagok használata miatt a fény és a tér lesz a ház főszereplője. Azonban olyan elemi részletek, mint a tömörfa bútorokban és vasmunkákban; csakúgy, mint a téglapadló és a tésztamozaikok, kiegészítik a nyugalom érzetét, amelyet a terek közvetítenek.

Stone House a Taller Gabriela Carrillo által

Egyetlen anyag, a színes beton, a cement és a helyi homok keverékének terméke, amely a végső felületkezelés során különböző stratégiákkal rendelkezik, hogy szinte fa legyen a tiszta vakolt felületű falakban, mosott és csúszásmentes padlókban, gyenge fényviszonyok mellett visszaverődés, hanem alacsony hőelnyelő képességgel is rendelkezik.

A zsaluzatból származó fát lambrinék és könnyű szerkezetek készítésére használták fel, valamint az ugyanazon ásatások során előállított követ teraszok és támfalak meghatározására. A medence intelligens napelemes rendszerei, a villany napelemei és a vízkezelő rendszerek gyakorlatilag függetlenné teszik a házat a helyi infrastruktúrától.

House Bugambilias a Taller Mexicano de Arquitectura által

Formálisan a ház célja egy szürke beton pince kialakítása a földszinten, amelyen monolit mennyiségű pigmentált beton nyugszik, hogy megteremtse ezt a kontrasztot a 2 szint között. Az alapanyagok felhasználása jellemző, és szándékosan törekszik ezek öregedésére. az idő múlásával.

Sonoma House a Roca Arquitectos által

Mivel a helyszín távol van a San José del Cabo elektromos infrastruktúrától, hálózaton kívüli napenergia rendszer biztosítja a tulajdonosok napi szükségleteit. A munkafolyamat során színmintákat készítettek a betonra, hogy az illeszkedjen a sivatagi környezethez és a talaj meglévő domborzatához; Úgy tűnik, hogy a szerkezet magából a földből emelkedik ki, és beleolvad a Punta Gorda domb sziklás tájába.

Casa Lyons a Co Lateral tervezésében

A vörös agyaggal kevert betonfalak a régió jellegzetes árnyalatait idézik, és egybeolvadnak a pompás naplementékkel. Így a belső és a külső terek szervesen keverednek, finom harmóniát hozva létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

CVC House az Estudio MMX által

A vörös pigmentált beton szerkezeti és befejező rendszerként történő felhasználása lehetővé teszi pergolák, födémek, gerendák és homogén falak létrehozását, ami hangsúlyozza a projekt integrált jellegét.

Volta House az Ambrosi I Etchegaray által

Gyakorlati és gazdasági körülmény határozta meg ennek a háznak az anyagiságát. A Casa Wabi alapítvány a közelben található, ahol agyagot égetnek, és ahol az építés idején még téglamaradékok voltak újrahasznosításra alkalmasak.

Tehát a tégla felhasználásának ötlete. agyagszínnel pigmentált betonszerkezet tetejére épített boltozatok alakultak ki. Egy egyszerű építési mód lehetővé tenné a szoros építési ütemterv teljesítését, másrészt a boltozatok az oldalukon lévő nádrácsokkal együtt erősen fújják a szelet a zárt terekben, míg a víz felfrissíti a külsőt. Mindez egyszerre kelti a meleg és a frissesség hangulatát.

Casa Bruma, Fernanda Canales és Claudia Rodríguez által

A ház négy anyagból áll: látszólag fekete beton, fa, kő és üveg. Minden blokk alkalmazkodik a domborzathoz, és megjeleníti és eltűnteti a köteteket a tájban. A ház színe és köves állapota időtálló karaktert ad a projektnek.

A hozzáférés az a pont, ahol ez jobban érezhetővé válik, mivel ez egy félig rejtett útvonal, ahol a blokkok töredékei jelennek meg, amelyek lassan és lépcsőzetesen vezetik a felhasználót a teraszra, ahol felfedezik a vak blokkokat, és megnyitják az átlátszó lépcsőket. amelyek összekötik a fő területeket. Ezek a lépcsők mind a teraszra, mind a külső tájra nyílnak, és egy sor nézetet tárnak fel, amelyek valahogy behatolnak az udvar védett területére. Így, miközben a terasz kívülről záródik, azt is előre látja, hogy mi van a különböző blokkok másik oldalán.

NICTÉ-HA House a Di Frenna Arquitectos által

“A Nicté-Ha ház abból az ötletből fakad, hogy betonból kidolgozott kötetek játékát hozzuk létre a terület földi tónusaihoz igazodva, keverve a benne vésett kővel, amely a „Piedra de potrero” vagy a „legelőkő” néven ismert. “

“… A potrero” durván van elhelyezve, a bézs színű betonfalak öntéséhez “nagyon finom szalagokkal ellátott enduelado”-t, valamint a jó megjelenés érdekében helyi fa ácsmunkát használnak. Ez párhuzamba állítható a külső nagyon precíz anyagokkal, például acélgerendákkal és belső térben, konyhabútorral.”

Casa Moulat a CCA Centro de Colaboración Arquitectónica tervezésében

Az Amanali Golf Club részlegében található Casa Moulat a csupasz beton használatát képviseli. A projekt alapja az építmény természetes tájba való integrálása és kontrasztja a golfpálya számára kialakított mesterséges tájjal. Ez egy olyan konstrukció, amely a nyitott tér és a zárt tér, a belső és a külső kettősségét kutatja.

[…] „Az alapra fektetett két csupasz földszínű betontest ad otthont az épület privát tereinek. Mindkét testet két gigantikus betongerenda köti össze, amelyek egy nagy szerkezetű fatetőt támasztanak alá, nagy keretekkel. A ház főtere a hatalmas ablakokon keresztül teljesen kinyílik, a belső teret fedett terasszal alakítva.”

Brazília

FG House a Bernardes Arquitetura által

Ebben a rezidenciában a belső és a külső közötti vizuális és fizikai határok felhígulnak a tervezési integrációs stratégiák révén. A belső térben ugyanazt az anyagot (bazalt) és az erkély burkolatát (lécfa moduláris) használják, a nappali, étkező és gourmet terek pedig akkor válnak erkéllyel, ha keretük teljesen kinyílik a medencére és a kertre.

A társadalmi kötetben anyagi szempontból a natúr tónusú paletta hoz komfortot és jó közérzetet, ahol kiemelkedik a vöröses színű pigmentált betonoromzat, a mennyezetben és a panelekben a fa, a padlón és a kandallóban a bazalt.

Chile

Raem-ház / Pezo von Ellrichshausen

A vasbeton szerkezet sárga pigmentációjával monolit lemezként jelenik meg törött kövek és őshonos bokrok között.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb