napi hírmorzsák

A 100%-ban napenergiával működő hotel lehetővé teszi a vendégek számára, hogy tiszta lelkiismerettel pihenjenek

Egy új szálloda a mexikói Puerto Escondido óceánparti városban teljesen független a hálózatról, így a vendégek abban a tudatban pihenhetnek, hogy tartózkodásuk minimális szénlábnyomot hagy maga után. A Csendes-óceán és a zöldellő oaxai hegyek között fekvő Hotel Terrestre, a Grupa Habita életmód-üdülőhelysorozatának legújabb tagja, kizárólag napenergiával működteti létesítményeit, és ezzel “új területre emeli a fenntartható turizmus élményét”.

És bár a szálloda ingyenes Wi-Fi hozzáférést és vezeték nélküli hangszórót kínál minden szobában, a luxusszálloda etikája arra ösztönzi a látogatókat, hogy “szakadjanak el a technológiától, és kapcsolódjanak újra a természethez, szinkronizálva a magukat a nap körforgásával”.

Az Alberto Kalach építész és a Taller de Arquitectura X (TAX) stúdió által tervezett, hét épületből álló komplexumot kizárólag helyben beszerzett anyagok felhasználásával építették. Kalach a környező természetből merített ihletet, hogy fából, téglából, földből és betonból olyan teret hozzon létre, amely pihenésre és felüdülésre hívja a vendégeket.

“Az általános építészeti állásfoglalástól kezdve a legapróbb részletekig a design egyedülállóan tisztelettudó módon illeszkedik a helyszín tengeri tájképébe. Így a víz, a növényvilág, a fény és a levegő a Terrestre úttörő tervezésének szerves elemeivé válnak” – olvasható a szálloda honlapján.

Kalach és a TAX a földtudatos tervezését kiegészítve innovatív hűtési technikákat építettek be a szálloda szerkezetébe, így nincs szükség energiaigényes légkondicionáló rendszerekre.

A brutalista stílusú szálloda 14 egyedi villát, egy különálló szabadtéri éttermet, valamint számos úszó létesítményt foglal magába a testmozgáshoz és a revitalizációs kezelésekhez, köztük egy lenyűgöző hatszögletű spa-t is. Az üdülőhely a végső kikapcsolódást szolgáló létesítményeket is magában foglalja, hűtött vizes fürdővel, gőzfürdővel és szabadtéri zuhanyzóval.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Minden villát úgy terveztek, hogy “harmonikusan egybeolvadjon a külvilággal”. A hagyományos üveg helyett fa léceket használnak ablakként, így a trópusi kopálfa illatú szellő átjárja és lehűti a belső teret. Fernanda Romandia és Diana Backal belsőépítészek a természetes építőanyagok kiegészítéseként a színpalettát földszínűre és rusztikusra hangolták. A mexikói tervező, Oscar Hagerman egyedi készítésű bútorai tovább fokozzák az “egyedi érzéki hangulatot”.

Minden lakosztályhoz saját kültéri fürdőszoba és medence tartozik, valamint egy tetőterasz buja kertekkel, függőágyakkal és a Csendes-óceánra néző társalgókkal. A kapcsolódó étterem a helyi termelői piacokról merít mexikói és mediterrán recepteket. Válogatott koktélok, finom borok és alkoholmentes italok egészítik ki a menüt.

Aki extra stimulációra vágyik, a vendégek meglátogathatják a Casa Wabi kiállítótereit, amely egy egyedülálló kulturális tér és művészrezidencia, amelyet Bosco Sodo művész hozott létre. A főépületet a Pritzker-díjas japán építész, Tadao Ando tervezte, a 22 méter magas kéményű kerámiaműhelyt pedig szintén a Kalach and TAX tervezte.

A környéken számos más épület is neves építészek munkája, mint például a venezuelai Aranza de Ariño által tervezett nyersbeton Casa Tiny, vagy a mexikóvárosi Ambrosi Etchegaray iroda terrakotta villákból álló hármasa, a Casa Volta. A régió egyéb szórakozási lehetőségei közé tartozik a régészeti lelőhelyek megtekintése, a szörfözés, a túrázás, a lovaglás, a madármegfigyelés és a biolumineszcencia megtekintése.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb