Lakberendezés és stílus

Úgy tervezték meg a montreali fogászati klinikát, mintha „valaki otthona” lenne

A helyi Appareil Architecture stúdió montreali szájsebészeti klinikájának minimalista belső terei „otthonos esztétikát alkalmaznak”, hogy a páciensek és az alkalmazottak nyugodtan érezzék magukat.

A város Technopôle Angus negyedében található Maxillo Tandem klinika arc- állcsont-sebészetet végez, amely a száj, a fogak és az állkapocs betegségeivel, sérüléseivel és hibáival foglalkozik.

A klinika alapítója, Anne-Frédérique Chouinard sebész szabad kezet adott az Appareil Architecture munkatársainak, hogy a teret a tipikus egészségügyi létesítményektől eltérően tervezze meg. Belépéskor a betegeket egy függőlegesen lerakott, törtfehér kerámialappal burkolt recepció várja, amely a mögötte lévő falat is borítja.

A bal oldali várótér beépített ülésekkel van berendezve, amelyek a kerület mentén és egy nagy ablak alatt U-alakúak, míg a középső kétoldalas sziget további ülőhelyeket biztosít. A csiszolt betonpadló és a bézs falak kiegészítik a sápadt kárpitot és a vászonfüggönyöket, és együtt teremtenek nyugodt légkört.

A szimmetrikus fogadópult mindkét oldalán tölgyfa keretes, fritzüveges ajtók vezetnek át a kezelési területre. A fogadótérből egy központi, szintén törtfehér csempébe burkolt, személyzeti szobatömb fut vissza, két oldalra osztva a klinikát.

A folyosók a fehér és a faanyag palettát folytatják, és bal oldalt a fogorvosi rendelőkbe, jobbról pedig a műtőkbe jutnak be. A szobák mindegyike gyéren van berendezve, tiszta esztétikai kialakítású, és a páciensek magánélete érdekében a recepciótól távol helyezkednek el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A klinika hátsó részében egy közös konyhával ellátott tér található, ahol az alkalmazottak szünetet tarthatnak, és a délutáni fény élvezetére irányul. A faburkolatú, íróasztalos ablakokkal borított fal a személyzeti konyhát és a tárolót, míg a lekerekített végű betonsziget egy hengeres szerkezeti oszlopot foglal magában.

Mivel a Maxillo Tandem egy ökológiai ingatlanprojekt része, az építészeknek szigorú energiahatékonysági céloknak kellett megfelelniük az egészségügyi üzemeltetési szabványok teljesítése mellett. Chouinard szerint összességében a betegek és a személyzet is jól fogadta a klinikát. “Az ügyfelek visszajelzései nagyon pozitívak” – mondta. “Inkább valaki otthonában érzik magukat, mint egy klinikán. Ez volt a szándékom.” – tette hozzá.

Forrás: www.deszeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb