Lakberendezés és stílus

Barde vanVoltt a mexikóvárosi házat egy mezcal tequila bár köré tájolta

Egy privát mezcal bár képezi ennek a háznak a szívét, amelyet az amszterdami Barde vanVoltt belsőépítészeti iroda újított fel Mexikóváros La Condesa negyedében.

A Mexikóban élő, régóta holland ügyfeleknek dolgozó Barde vanVoltt egy történelmi, leromlott állapotú épületet modern lakóhellyé alakított, amely tiszteletben tartja a meglévő szerkezet örökségét. A háromszintes házat korábban mezcal kóstolóhelyszínként használták, a duó ebből indult ki a tervezésnél.

A felújítás elsődleges célja az volt, hogy egy “élénk oázist a városban” hozzon létre, amely jobban kapcsolódik a szabadhoz. Ezt úgy érték el, hogy egy sor udvart, teraszt és félig zárt folyosót összekapcsoltak, hogy útvonalat és légáramlást alakítsanak ki az épületen keresztül.

A központi udvaron Barde vanVoltt eltávolította a tetőt a dupla magasságú térből, és működő üveglapokra cserélte, hogy több fényt engedjen be. A tervezők ezt a teret mezcal bárrá alakították, hogy az épület egykori életét idézzék, amelyet most a tulajdonosok a barátok és a család szórakoztatására használhatnak. A lekerekített bárpultot egy félköríves sárgaréz panel támasztja alá, amelyre az italosüvegek polcai vannak felszerelve. A lekerekített bárpult keskeny terrakotta lapokkal van burkolva.

Az udvaron egy öt méter magas guayabo-fát is ültettek, amely árnyékot vet a környező falakra. Ebből a központi térből nyitott boltívek vezetnek különböző helyiségekbe, beleértve a konyhát és a nappalit, ahol sötét szekrények, nyitott polcok és egy nagy, méretre szabott fa étkezőasztal található.

A francia ajtók során túl van a hátsó udvar, amely szabadtéri társalgót alkot, és egy melléképület, amely otthoni irodának ad helyet a felső szinten. Hogy megőrizzék az eredeti karaktert, az építészek újraalkották az öntöttvasat, az Art Deco ablakokat és a spanyol stílusú korlátokat. és kiterjesztette őket a ház hátsó részéig.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A terek általános elrendezése nagyjából változatlan maradt, néhány faltól eltekintve, amelyeket eltávolítottak, hogy egyesítsék vagy nagyobb helyiségeket alakítsanak ki. Az elsődleges hálószoba és a fürdőszoba most egyetlen térként folyik össze, és csak egy szögletes téglából álló válaszfal választja el a szabadon álló fürdőkád hátterét. Két további hálószoba található az első emeleten, a másik oldal a központi udvar üresen a ház előtt.

A tetőteraszon merülőmedence, szabadtéri zuhanyzó, nyugágyak sora és beépített ülések találhatók, amelyek a fő hálószobán kívüli loggiáról csigalépcsőn keresztül érhetők el. Az épület külsejét grízes vakolat borítja, ami Mexikó elterjedt betonépítészetére utal, míg a melegebb földszínek díszítik a minimalista belső tereket.

A mohazöld kanapéhuzatok és ágyneműk vizuálisan kötődnek a kinti növényekhez, a fa, terrakotta és törtfehér árnyalatok pedig kiegészítik egymást. A lépcsők, a fürdőszoba és a kültéri területek padlóját a Tata Mosaicos kézzel készített téglái burkolják, amelyek Mexikó különböző régióiból származó tömörített földből készülnek. Egyedi világítás és mexikói dekorációs tárgyak, textilek, szobrok és egyéb fali művészetek is megtalálhatók a rezidenciában.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb