„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Pajtaházak ihlették a ‘North Fork’ ház tervezését

Az amerikai Lake Flato Architects cég családi menedéket készített Long Islanden, amely három pajtaszerű, előre gyártott faelemekből épült, cédrusfával burkolt építményből áll. A North Fork nevű projekt Peconic csendes városában található, és a Long Island-i North Fork-i elhelyezkedéséről kapta a nevét.

A New York városától körülbelül kétórás autóútra fekvő mezőgazdasági terület családi gazdaságairól és szőlőültetvényeiről ismert, valamint a tengerrel való szoros kapcsolatáról. A homokdűnéken elhelyezkedő rezidencia három alapépületből áll – egy főépületből, egy melléképületből/stúdióházból és egy vendégházból –, amelyek mindegyike egy központi nyílt tér köré rendeződik.

Az összes épület pajtaszerű formákkal, sötétre pácolt cédrus burkolattal és fémmel borított nyeregtetővel rendelkezik. A belső kialakításhoz a csapat rengeteg fát használt, többek között fehérre meszelt fenyőt, ebonizált tölgyet, regenerált szívfenyőt és rétegelt lemezt.

A szerkezeti keretezéshez fát használtak, és sok alkatrészt a helyszínen kívül gyártottak. A minden évszakban használható ház természeti menedékhelyként szolgál egy brooklyni család számára.

A fő lakás, az úgynevezett “élő pajta”, hosszú és téglalap alaprajzú, és összesen 391 négyzetméter. Az egyik oldalon a konyha, az étkező és a nappali, míg a másikon a hálószobák találhatók. A közterületen vakolat borítású beton kandalló található. A konyhában tölgy malom és szappankő munkalapok találhatók. Nyáron az ablakok kinyithatók, hogy hűvös szellőt fújjanak be az öbölből. Télen a ház begombolható és védhető a zord tengerparti időjárástól.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A főházat egy sétány köti össze a közmű/stúdiópajtával, amely a földszinten garázst és edzőterületet, felette pedig munkaterületet tartalmaz. Távolabb található a vendégház, amely egy már meglévő épületből jött létre, amely eredetileg kocsiszín volt. Jelenleg három hálószoba és egy nappali található benne. Az ingatlanhoz úszómedence is tartozik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb