„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Abdalla Almulla pálmafatörzseket használt a Dubai Design Week pavilonjához

Abdalla Almulla, az emírségbeli építész a Dubai Design Week rendezvényen az Of Palm pavilont a pálmafa minden részének felhasználásával készítette el.

Az építészt bízták meg az idei Abwab pavilon elkészítésével, amely az arab “ajtók” szóról kapta a nevét, és az éves Dubai Design Week fesztivál központi installációja. A helyi pálmafákból készült Of Palm célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a fenntartható építészet és dizájn hogyan segíthet az emberiségnek megoldásokat találni a klímaváltozás mérséklésére.

Az így létrejött pavilon szinte teljes egészében fából és pálmalevelekből készült, kéreggel borított törzsekkel pedig pillérekként támasztották alá a mintás pálmalevél szőnyegekből készült mennyezetet. A fából készült sötétebb faburkolatot használták a kör alakú pavilon bútordarabjainak elkészítéséhez, beleértve a székeket és a vitrineket.

A tervező amellett, hogy fenntartható anyagokat akart használni, a pálmafákból készült pavilont is választotta, mivel azok az Egyesült Arab Emírségekben mindenütt jelen vannak. Az ország évszázadok óta használja a fa egyes részeit menedékre, élelemre és energiára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg a pavilon ideiglenes, és most, hogy a Dubai Design Hét véget ért, lebontják, Almulla reméli, hogy a telepítés során elvégzett munkára építeni lehet a jövőbeni projektekben. Az Of Palm csak egy volt a számos bioanyagból készült pavilon közül az idei Dubai Design Fesztiválon, köztük egy ételhulladékból készült teaházat is.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb