„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A BIG és Kansas School of Architecture & Design bemutatja a “Makers’ KUbe” tömegfából készülő egyetemi kampuszát

A BIG a BNIM-mel és a Kansas University School of Architecture & Design-mal együttműködve felfedte a „Makers’ KUbe” névre keresztelt tömegfa-szerkezetet. 

Az együttműködésen alapuló tanulásra tervezett szerkezet fa hálós kerettel rendelkezik. A sémát hallgatókkal, oktatókkal és az egyetem igazgatótanácsával dolgozták ki, hogy stúdiótérként és a fenntartható gyakorlatok oktatási kirakataként szolgáljon.

C_00

A BIG azon nagyobb elképzelésének részeként, hogy a Kansas University School of Architecture & Design programjait három, egymással összefüggő épületben egyesítsék, a program a kreativitásra, a kapcsolódásra, az innovációra, a környezetvédelemre és a dinamikus egyetemi központ létrehozására összpontosít. 

C_01

A 4645 négyzetméteren elterülő fa szerkezetet úgy tervezték, hogy minimalizálja az anyagfelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást. A japán asztalosipar által ihletett szerkezet szorosan illeszkedő dübeleket és hornyolt ragasztott anyagot tartalmaz, így nincs szükség acél kötőelemekre. Üvegből és fából készült, felfedi az épület belső működését, miközben elősegíti az átláthatóságot.

Az interakció és a keringés optimalizálása érdekében az épület tömegét stratégiailag a megnövelt fény és légáramlás érdekében irányítják. A télikerti hidak összekötik a KUbe-t a meglévő épületekkel, zökkenőmentes mozgást biztosítva közöttük. A földszinti bejáratok kapcsolódnak a környező szabad terekhez, míg a felső szint teraszai az egyetemre és a városra nyújtanak kilátást.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
B

A KUbe rugalmas, fénnyel teli készítői teret kínál hat emeleten, elősegítve a diákok együttműködését. Az épület 3D nyomtatással, robotlaborral és kávézóval is büszkélkedhet, amelyek mind egy központi mag köré szerveződnek. Az újrahasznosítható anyagok összhangban vannak az egyetem értékeivel és a környezetvédelem iránti elkötelezettségével. 

Valójában az iskola kampuszának főtervének célja az örökség tiszteletben tartása, ugyanakkor fenntartható megoldások alkalmazása. A háztetőkön napelemes paneleket és esővízgyűjtő rendszereket tartalmaz, amelyek a szénlábnyom csökkentése és az ökológiai rugalmasság előmozdítása iránti elkötelezettséget mutatják.

C

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb