napi hírmorzsák

Igény szerint a víz fölé emelkedő, napenergiával működő “jachtvilla”

A lakóhajókban való élés fantasztikusan hangzik, amíg nem gondolunk bele, hogy mi történik egy rossz vihar idején. A romboló hullámok, a süvítő szél és az esetleges áradások mind károsíthatják az ilyen jellegű otthonokat. A Waterstudio NL. dán építészeti cég megoldásként erre a problémára egy olyan vízen úszó villát tervezett, mely borús időjárás idején egy gombnyomásra erős gólyalábakra emelkedik.

A Waterstudio.NL építészcég Arkup projektje egy forradalmi új “jachtvilla” mely biztonságos, kényelmes és fenntartható alternatívát kínál a hagyományos lakóhajók helyett. A jachtok, lakóhajók és a modern lakóhelyek legjobb tulajdonságainak ötvözésével tervezett többemeletes alkotás teleszkópos, hidraulikus cölöpökön áll, amelyek szükség esetén 6 méter magasra emelkedik, ugyanolyan stabilitást biztosítva, mint bármely más hagyományos ház. A szerkezet továbbá képes ellenállni akár 250 kilométer per órás sebességű, 4. kategóriájú orkánszélnek.

A lenyűgöző 400 négyzetméteres Arkup tágasabb, mint sok városi rezidencia, és minden apró részlet megtalálható benne, amelyet egy csúcskategóriás házban elvárunk. A projekt tulajdonképpen inkább tűnik háznak, mint csónaknak.

A látszat ellenére az Arkup egy teljesen működőképes vízi jármű. Amikor itt az ideje továbbállni, egyszerűen csak fel kell húzni a horgonyt és beindítani a motorokat. A jacht egy 100 kW-os, 134 lóerős elektromos azimut-hajtómű, amely lehetővé teszi a 23 méter hosszú jacht számára a 7 csomós /13 km/óra/ sebesség elérését. Kiköthetsz egy nagyvárosi kikötőben, közvetlenül hozzáféréssel a városi szolgáltatásokhoz, vagy hajózz le egy csendesebb festői környezetbe. A prototípus jelenleg a Vice City Marina-ban van kikötve Miamiban, Floridában.

A jachtvilla önellátó, saját teljesítményét egy 36 kW-os napelemes rendszer és egy 1000 kWh-os akkumulátorbank segítségével állítja elő. Az esővizet összegyűjti a tetőről és megtisztítja, hogy az fogyasztásra biztonságos legyen, bár a hulladékkezelés nem derül ki egyértelműen a projekt leírásából. Az intelligens kommunikációs rendszer műholdas TV-t és Wi-Fi antennákat tartalmaz, a folyamatosan kapcsolattartás érdekében, és az összes technikai elem egy moduláris testbe van rejtve. A lakóhajó üvegezése látványos kilátást nyújt a vízre és a körülvevő tájra. A hátsó hajófelvonó megkönnyíti a jet-ski kikötését, a napozóterasz pedig süllyeszthető és tengeri vizes medencévé alakítható. A luxus fedélzet egyik legfényűzőbb helyisége kétség kívül a fürdőszoba, annak sikkes, minimalista fürdőkádjával, amelyet csak az üvegfalak és gyönyörű kilátás vesz körül.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Waterstudio csapata elmagyarázza, hogy „lehorgonyozhatsz egy kikötőben vagy egy türkizkék vizű öbölben. Némán hajózhatsz a világ vizein. Szabadon költözhetsz otthonoddal együtt, ahová csak szeretnél. Élvezd a szabadságot és a sokszínű tájat. Élj kényelmesen és luxusban, teljesen függetlenül, a tenger és az ég között. Az időjárási viszonyok, a nagy szél, a túlfeszültség és az áradás már nem jelentenek problémát az önemelő rendszernek köszönhetően, így 100 százalékos biztonságban és védettségben érezheted magát. Élj ökológiailag, önellátó vízzel és villamos energiával. Élvezd a “hálózaton kívüli” életet, és légy büszke, a minimalizált a szén-dioxid-kibocsátásra. ”

A cég hozzáteszi, hogy a későbbiekben lehetőséget biztosítanak majd a magántulajdonosok számára, 1/4 részesedésű, töredék- tulajdonjog vásárlására is, mely hasonló az “timeshare” időmegosztásos rendszerhez. A töredéktulajdon esetén a cég számos extra szolgáltatást biztosít, gondoskodva olyan részletekről, mint a biztosítás, a kikötés, a karbantartás, sőt, opcionálisan portaszolgálat is igénybe vehető. A hajó bérbeadásával extra jövedelemre is szert tehetnek a tulajdonosok, a cég számítása szerint negyedévente négy napra bérbe adva, napi 2500 dollárért, fedezi az általános üzemeltetési költségeket.

Az Arkup teljen birtokjogának összköltsége 5,5 millió dollár, a részleges tulajdonjog pedig 1.375.000 dollár, de a vállalat a jövőben egy „megfizethető változatot” is tervez kiadni.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close