napi hírmorzsák

Hangulatos tengerparti nyaraló egy 1938-as kunyhóból

Alan Maskin, az Olson Kundig Architects igazgatója, egy személyes projekt keretein belül újította fel és bővítette ki az 1938-ban épült washingtoni kunyhót, egy lakályos tengerparti nyaralóvá. Az Agate Pass Cabin eredeti szerkezetéhez Maskin egy emeleti bővítést is hozzáadott, a régi alap megerősítését követően.

A Douglas fenyő egy olyan fa faj, amely 100 évvel ezelőtt bőségesen termett a régióban. Az építészcsapat meghagyta az eredeti burkolatot a padlón, a falakon és a mennyezeten. Néhány helyen persze meg kellett nyitni a burkolatot a változtatásokhoz, a lebontott fa anyagot szekrényekké vagy tárolókká alakították át, vagy új mennyezetek burkolására használták. A kiegészítésekhez kontrasztos rétegelt lemezt választottak, hogy egyértelműen megjelöljék, mi az eredeti és mi az új.

Maskin elmondása szerint mindig is szeretett volna egy csendes, vízre néző kis kunyhót, ahová elvonulhat. Amikor meghallotta, hogy a kabin eladó, elment megnézni, és rájött, hogy a tetőről látja az Agate Pass tengerszorost. Maskin tehát “álomfelújítási projektként” vásárolta meg a kunyhót, bár évekbe telt, mire talált időt a munkára, miután az Olson Kundig Architects tulajdonosa lett.

Miután évekig egy matracon aludt a kabin fűtetlen tetőterében, miközben, Maskin végül találta időt a kabin átalakítására. Új alapokat adtak hozzá, szeizmikus korszerűsítésekkel, mivel a Csendes-óceán északnyugati része a Cascadia szubdukciós zónának nevezett törésvonalon ül. A nappali és a tetőtér közötti alacsony mennyezetet eltávolították, így a teret megnyitva öt méter magas boltozatos tető jött létre az oromzat alatt. A hangulatos kunyhóhoz egy fatüzelésű kandallót is hozzáadtak.

A tornácból étkező és irodahelyiség lett, kilátással a kertre. Az új első emeleten egy szintén fával burkolt hálószoba található. Az oromzat nagy üvegfelületekkel végződik, így tökéletes kilátást nyújt a környező fákra és a vízre. Maskin maga tervezte a bútorok és berendezések nagy részét, beleértve az ágyat, és a beépített szekrényt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb