Lakberendezés és stílus

Fa és indiai kőlapok kohéziója díszíti a VS House projektjét

A Sārānsh építészeti stúdió, melyet 1994-ben alapított Manish, és Malini Doshi, számtalan anyagot használt fel a gazdag textúra kialakításához ebben a családi házban Ahmedabadban, India nyugati részén.

A VS House Ahmedabad város peremén található. Hét évvel ezelőtt egy négyágyas otthonként építették, mielőtt a Sārānsh átalakította. Most három hálószobát és tágabb élettereket kínál.

“A házat nagyon minimalista stílusban terveztük. Ahelyett, hogy további elemeket adtunk volna hozzá, a hangsúlyt a belső felületekhez felhasznált anyagok jellegére helyeztük, ez határozza meg a teljes légkört.”

Az egész ház padlóját szürke Kota kővel burkolták- egy fajta mészkő, melyet India északi részén, Rajasthanban bányásznak. A nappali részben a Kota burkolólapokat halszálka mintázatban rakták le. A nagyobb Kota kőlapokat az otthon társalgójában alkalmazták padlóburkolatként, míg a kisebbeket lineáris sávokba rendezték a folyosókon.

Az anyagpaletta kissé megváltozik a hangulatos étkezőben, ahol a padló nagy, fekete Kadappa lapokkal van borítva, amelyek a délkelet-indiai Rayalseema régióból származnak. A földszint többi helyiségéhez hasonlóan a falakat itt is szürke vakolattal látták el, kiemelve a fa elemeket.

A fürdőszobákban ismét indiai kövek kombinációja található. A padlón és a falakon rétegzett szürke csempe került lerakásra, majd smaragd színű márványt használtak a szerelvények, például a WC és a tükrök hátterébe.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A VS House első emeletén egy tanulószoba is készült, a szomszédos terasszal való összekapcsolással, egy átjáró segítségével. A stúdió ezt a helyiséget a “fa doboznak” nevezi, annak meleg árnyalatú fa anyagával, mely vezeti a falakat, a padlót és a felfelé futó mennyezetet, amelyet utólag építettek a házhoz. Még a szoba íróasztalát is fából készítették, amely egy egyedi, hatalmas gömb alakú térfogaton fekszik.

“A cél az volt, hogy a szoba olyan érzést keltsen, mintha belépnénk egy másik univerzumba, amely el van különítve minden mástól.” – tette hozzá a stúdió.

A belső terek anyagpalettája került felhasználásra a projekt külső terein is, amelyeket szintén felújított az építészeti stúdió. A jakuzzihoz fából készült fedélzetet építettek, és a szabadtéri társalgó padlójára Kota kő burkolat került. A stúdió egy pavilonszerű szerkezetet is felépített, mely egy személyes tornateremként funkcionál a család számára.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close