Lakberendezés és stílus

Bútorok az „otthonról dolgozó” generáció számára

A Covid-19 által erdeményezett otthoni munkavégzés volt a kiindulópont Beckmans University sokoldalú bútorkollekciójának, melyeket a Főiskola hallgatói mutattak be a stockholmi formatervezési héten.

A Beckmans terméktervezési programjából hat hallgató páros egy-egy svéd bútormárkával állt össze, hogy megtervezzen és prototípusokat készítsen egy olyan bútorról, amelyet mind otthoni, mind munkahelyi környezetben lehet használni.

A Room Service kollekció tervei a mostani időkre reagálnak, amikor minden korábbinál többen dolgoznak otthonról, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében végrehajtott korlátozások eredményeként. A kollekció tartalmaz egy laptopasztalt, egy padként is funkcionáló kanapét, valamint egy kényelmes és könnyen mozgatható ülést.

Alice Lannfelt és Nataliya Khanenko a Johanson Design céggel dolgozott a Handle Chair nevet viselő széken, amely porszórt acél vázzal és gyapjú kárpitozott párnával és háttámlával rendelkezik. A tervezők a darabot egy “puff és egy fotel kombinációjaként” tervezték.

A kollekció egy másik darabja a Cael, egy porszórt acél asztal, amelyet kifejezetten laptop használatra terveztek. Anna Rothlin és Emma Falkehed a Kinnarps céggel készítette a rugalmas, nyitott terekben, például iskolákban vagy irodákban történő felhasználásra. “Az asztal könnyen kezelhető, mobil és igazítható az alacsonyabb ülésekhez.” – mondták a tervezők.

A Dag napágyat Gustav Winsth és Teresa Lundmark tervezte a Gärsnäs bútormárkával együttműködve. Céljuk az volt, hogy olyan funkcionális darabot hozzanak létre, amely magán és nyilvános környezetben egyaránt használható. A darab bükkfa vázból és henger alakú, gyapjú borítású párnákból áll. Ezeknek az elemeknek az elkülönítésével a darab élettartama végén könnyebben újrahasznosítható.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A DUX ágy-gyártóval együttműködve Johanna Fosselius és Max Stjerna koncepcióját arra a gondolatra alapozta, hogy manapság az ágy már nem csak az alvás helye. Az Eos egy éjjeliszekrény, amelynek használata végtelen. Magas és széles változatban egyaránt kapható, polcokkal és bő felületekkel, nyilvánvaló “elöl vagy hátul” nélkül. Kőris, tölgy vagy mészkő kivitelben elérhető, a különféle stílusoknak megfelelően.

A kollekció legszokatlanabb darabja az Alina Piatanova és Arpie Amirians által a Storängen Design-nal létrehozott asztal- és üléshibrid. Az egyszerű nyírfa alapot és a betétpárnákat ötvözve ez a kialakítás minden oldalról elérhető általános ülőhelyet hoz létre.

Az Etage Elsa Frisén és Matilda Olsson Borg darabja, egy szinte szobrászati kisasztal, melyet a családi tulajdonban lévő Källemo bútorgyártó céggel együtt alkottak meg. Az asztal többszintes, így különböző magasságú ülésekkel is képes működni. Anyagában hamvas fából és / vagy márványból készült körökből és téglalapokból áll.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close