Esettanulmány

Francis Kéré és Minik Rosing: az erőforrások újragondolása – hogyan tegyünk többet, kevesebbel

A kizsákmányolóról a helyreállító és körkörös tervezési ideológiára való áttérés alapvető fontosságú az építészet és az épített környezet fenntarthatóbbá válása érdekében. Megvizsgáljuk az építészet új találékonyságának stratégiáit, és megvitatjuk, hogyan hozhatjuk vissza az épített környezetet a bolygó határain belülre.

Az UIA World Congress of Architects 2023 vitaindító párbeszédei az úttörő építészek, valamint a tudomány, az üzleti élet és a politika szakértői között zajló párbeszédek sorozata.

Connie Hedegaard asszony a nemzetközi és a hazai vezetői döntéshozatal terén szerzett két évtizedes tapasztalatával ma számos kulcsfontosságú pozíciót tölt be az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és zöld gazdaság támogatásában.

Ezek közé tartozik az EU Bizottság éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással foglalkozó missziós testületének igazgatótanácsának elnöke, az OECD Fenntartható Fejlődés Kerekasztalának elnöke, valamint a Volkswagen AG Fenntarthatósági Tanácsának tagja.

Connie Hedegaard 2004-ben, Dánia környezetvédelmi miniszterének kinevezése óta az éghajlat-politika központi eleme volt. Politikai karrierjét 1984-ben indította el, amikor a legfiatalabb mandátumot gyakorlóként beválasztották a dán parlamentbe. 1990-ben úgy döntött, hogy elhagyja a parlamentet, és az újságírói karrierre összpontosít, 14 évet a nyomtatott sajtóban, TV műsorvezetőként, illetve a Danish Radio News (DR) vezetőjeként.

Ezért nagyon kidolgozottan foglalkozik a média, a nyilvánosság és a demokrácia kölcsönhatásával kapcsolatos kérdésekben. 2010 és 2014 között volt az Európai Bizottság éghajlat-politikai biztosa, és ő vezette a 2030-ig tartó EU éghajlat- és energiakeret elfogadásáról szóló tárgyalásokat. EU-biztosként az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás 2050-ig szóló ütemtervéért is felelős volt, és képviselte az EU-t a nemzetközi éghajlat-változási tárgyalásokon.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Francis Kéré, a Kéré Architecture alapítója és igazgatója, 2022 Pritzker-díjas építész

Francis Kéré nemzetközileg elismert Burkinabè építész, a 2022-es Pritzker Építészeti Díj kitüntetettje. Kéré a tervezés és a fenntartható építési módok úttörő megközelítése miatt ismerik el. Elhivatottsága, hogy építész legyen, személyes elkötelezettségéből fakad, hogy szolgálja azt a közösséget, amelyben felnőtt, és a szépségben rejlő átalakító potenciálba vetett hitből.

2004-ben a legelső épületét – a Gando Általános Iskolát, amelyet még a Berlini Műszaki Egyetem hallgatójaként tervezett, gyűjtött és valósított meg szülővárosa lakóival együttműködve – elnyerte a rangos Aga Khan építészeti díjat.

Pályafutása kezdete óta kivívta a kritikusok elismerését. 2005-ben megalapította építészeti praxisát, a Kéré Architecture GmbH-t, valamint a Kéré Foundation e.V.-t, egy non-profit szervezetet, amely Gandóban projekteket folytat. Azóta a világ egyik legkiválóbb kortárs építészévé vált, aki egyszerre utópisztikus és pragmatikus vízióval. Az egyes projektek helyének sajátosságai és társadalmi szőttese által inspirálva ő és csapata négy kontinens projektjein dolgoznak. Ide tartoznak a Burkina Faso Nemzetgyűlésnek, a Lycée Schorge Középiskolának, a Léo Sebészeti Klinikának és Egészségügyi Központnak, a 2017-es Serpentine Pavilonnak és a Xylemnek, a Tippet Rise Művészeti Központ nemrég megnyitott pavilonjának tervei.

Forrás: www.archdaily.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb