„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Tuckey Design Studio visszaállítja a devoni Old Chapel eredeti karakterét

A londoni építészeti cég, a Tuckey Design Studio felújított egy házat egy átalakított kápolnában az angliai Devonban, felfedve és helyreállítva az épület eredeti jellemzőit. 

Egyháztörténetének megünneplésére a régi kápolna házát átdolgozták, hogy visszafordítsák az 1970-es, majd az 1990-es években történt felújítás során végrehajtott “jellegtelen” átalakításokat. Ez magában foglalta a hátsó falak lecsupaszítását, a földszinti hálószobák átszervezését, és az első emeleten egy “nagy főcsarnok” létrehozását egy nyitott terű nappalival, étkezővel és konyhával.

Az otthoni keringés és a két emelet lakóterei közötti kapcsolat javítása érdekében a magasföldszintet eltávolították, és a kápolna régi északi bejáratát főbejáratként helyreállították. Ez a kerten keresztül megközelíthető bejárat a hálóhelyiségeken keresztül vezeti a látogatókat a fő nappali részig, amelyet egy kőív és fagerendák kereteznek.

A fő lakótér közepén egy fatüzelésű kályha jelzi a különbséget a pihenő és az étkező zóna között. A konyha ereszébe egy fa szószékre emlékeztető fadobozt helyeztek be, hogy helyet teremtsen egy további, fürdőszobás hálószobának.

Az Old Chapel délnyugati sarkához egy egyszintes bővítmény került, hogy a földszinti teret egy tágas családi fürdőszoba és egy kis dolgozószoba bővítse. A bővítmény tetején az első emelet lakóteréből megközelíthető tető található, ahonnan kilátás nyílik a környező tájra. A belső anyag- és színpalettát fagerendák és padlóburkolatok, látható kőfalak és vakolat határozzák meg, amelyek nyugodt légkört teremtenek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezen anyagok közül sokat újrahasznosítanak, beleértve a fa padlólapokat és a terrakotta csempéket is, amelyeket helyi építkezésekről és hulladékudvarokról szereznek be. Az építészek szerint a belső kialakítást is úgy tervezték, hogy rokonszenves legyen a kápolna építészetével, kiegészítve és támaszkodva a történelmi épület részleteire.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb