„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SANAA úgy tervezte a Sydney Modernt, hogy „harmonikus legyen a környezetével”

A Pritzker Építészeti Díjnyertes stúdió, a SANAA kibővítette az Új-Dél-Wales-i Művészeti Galériát egy sor szerkezettel, amelyek Sydney kikötője felé néznek. A Sydney Modern a meglévő művészeti galéria 19. századi neoklasszikus építészetével ellentétben áll, a két épületet nyilvános művészkert köti össze.

A SANAA célja, hogy a bővítmény kiemelkedő helyen, egy domboldalon, a Sydney-i kikötő Woolloomooloo-öbölére nézzen, hogy összhangban legyen a festői hellyel. Az épületben 7000 négyzetméter galériaterület található, ami majdnem megduplázza az Új-Dél-Wales-i Művészeti Galéria kiállítási területét.

Egymáshoz kapcsolódó, egyenes vonalú pavilonokból áll, amelyek egy nagy, üvegfalú átrium köré csoportosulnak az épület közepén, amely a legmagasabb ponton eléri a tizenegy métert, és kilátást nyújt a kikötőre. Az alsóbb szinteken döngölt földet használtak a falak építéséhez az ausztrál Új-Dél-Wales államból származó anyagok felhasználásával.

Eközben a felső szinteken üvegfalakat helyeztek el, hogy kilátást nyújtsanak a Királyi Botanikus Kertre és a Sydney-i kikötőre. A pavilonok tetején és között összesen 3400 négyzetméternyi udvar és tetőterasz található, amelyeken különböző művészeti installációk helyezhetők majd el.

A bővítmény számos nagy teret tartalmaz a művészet bemutatására, a bejárati szinten pedig egy galéria található, amely az őslakosok és a Torres Strait Islander művészetének szentelt.

Az alsóbb szinteken további négy galéria található, köztük kettő, amelyek egyenként több mint 1000 négyzetméteresek, 5,5 méter magas mennyezettel. Az épületben számos kisebb kiállítási terület, tanulóstúdiók gyerekek és iskolai csoportok számára, valamint egy multimédiás alkotások készítésére szolgáló stúdió is található.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület alatt egy második világháborús haditengerészeti tüzelőanyag-bunkert alakítottak át egy 2200 négyzetméteres Tank névre keresztelt térré. Az egyedülálló földalatti tér hét méter magas mennyezetű, és nagyszabású, helyszínspecifikus megbízásokra szolgál majd.

A Sydney Modern az első nyilvános művészeti múzeum Ausztráliában, amely hatcsillagos Green Star dizájn minősítést kapott. Az épület teljes egészében megújuló energiával működik, a bejárati pavilon tetején lévő napelemek által termelt energia 10 százaléka. Az esővizet öntöző- és hűtőtornyokban újra felhasználják.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb