„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Művészeti galéria egy 19. századi, volt vágóhíból

A KWK Promes építészeti stúdió a csehországi vágóhidat kortárs művészeti galériává alakította át, forgó betonfalakkal szegélyezett kiállítóterekkel. Az Ostravában található, eredeti műemlékvédelem alatt álló vágóhíd épülete a 19. századból származik, de több évtizedes használaton kívüli állapot után romossá vált és részben összedőlt.

A szerkezet művészeti galériává alakításával megbízott KWK Promes bővítményt és betonbetéteket adott hozzá, amelyek ellentétben állnak a meglévő kormos téglafallal, de utánozzák annak díszítését. Ezek a kiegészítések hat nagy forgó falat tartalmaznak, amelyek közül három bejáratot biztosít a Plato Kortárs Művészeti Galériába, három pedig lehetővé teszi a kiállítóterek megnyitását a környezet felé.

A Plato Kortárs Művészeti Galéria forgó falai két bejáratot hoznak létre az épület két oldalán, amelyek egy központi recepcióhoz, jegypénztárhoz és kávézóhoz vezetnek. A négy kiállítóterem mindegyike a földszinten, az épület szélein helyezkedik el, lehetővé téve számukra a természetes fény előnyeit és a környező parkkal való kapcsolatot. Az épület déli végén lévő új szárny az eredeti vágóhíd egy részét váltja fel, amely a felújítás során összeomlott, de a galériának szüksége volt a térbeli igények kielégítésére.

Belül egy további kiállítóterem található, fölötte irodákkal, kívülről vakbeton homlokzattal, amelyet ablakok, küszöbök és áthidalók lenyomatai díszítenek a forgó ajtók visszhangja érdekében. Az első emeleten ez a szárny egy kis szobacsoporttal csatlakozik a látogató vendégek számára, valamint egy tér a galéria oktatási programjához.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg az eredeti téglafalat a keringési területeken belülről láthatóvá hagyták, addig a galériákat újraszigetelték és mészvakolattal bélelték ki, az épület számos kis boltíves ablakához mély tárlatokat alakítottak ki. A KWK Promes a Plato Kortárs Művészeti Galéria köré egy parkot rendezett be fákkal, virágos rétekkel és egy kis medencével, a galéria körül pedig egy kavicsos terasszal, amely egy sor ösvényhez kapcsolódik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb