„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmánynapi hírmorzsák

Az MVRDV bemutatja az új lakókomplexum tervét a bostoni Enterprise Research Campuson

Az MVRDV felfedte egy új lakókomplexum tervét, amely a Massachusetts állambeli Boston Allston negyedében található Enterprise Research Campusban, a Harvard Business School szomszédságában található.

A már épülő fejlesztésben 343 lakás található, ezek negyede megfizethető lakások. A lakosok kényelmét és a helyi kisvállalkozások üzlethelyiségeit is magában foglalja, hogy befogadó és élvezetes teret hozzanak létre az új városrészen belül.

A korábbi ipari terület, az Enterprise Research Campus egy új városrészvé alakul át, amelyet Tishman Speyer a Harvarddal együttműködve fejlesztett ki. A Studio Gang és Henning Larsen által a SCAPE tájépítészekkel és a bostoni székhelyű Utile tervezőcéggel közösen tervezett főterv célja, hogy a területet az innováció, a vállalkozói szellem és az együttműködés központjává alakítsa. A lakóegységek mellett irodákat és laboratóriumokat, szállodát és a Harvard Egyetem konferenciaközpontját is magába foglal.

Az MVRDV lakóegység a főterven belül központilag, a Zöldút szomszédságában, a főterv zöld gerincén helyezkedik el. A projekt két, 8 és 17 emelet magas lakótornyot foglal magában, amelyek maximális magassága 58 méter.

A földszinten a szerkezeteket egy egyszintes kényelmi réteg köti össze, amely magában foglalja a közös munkát, az edzőtermet, a játékszobát és a tárgyalótereket. A széleken az üzlethelyiségek célja a környező városi tér aktivizálása. A zöld tetőteraszok megsokszorozzák a lakók rendelkezésére álló tereket, miközben párbeszédet nyitnak a lenti zöldúttal.

A fejlesztés különböző méretű lakásokat foglal magában, a stúdióktól a két hálószobás egységekig. Mindegyik típus a homlokzaton van kifejezve. Kialakítását kis bemélyedések és kiemelkedések határozzák meg, textúrát adva az épület arculatához.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A színpalettát Boston városa ihlette, a történelmi épületek kiugró ablakait gyakran zöld réz borítja. A projekt emellett az erőforrások, a tudatosan beszerzett és megtervezett anyagok hatékony felhasználásának elősegítésére is törekszik.

A Harvard Campushoz hasonló hely közeli tervezése izgalmas kihívás – “itt a hagyomány, a minőség és a jövőközpontú gondolkodás szokatlan keveréke zajlik. Reméljük, hogy ezekkel a rezidenciákkal illeszkedünk ehhez az identitáshoz. Finom anyagokat és részletgazdagságot használva, tervezésünk a helyi építészetre utal, miközben felveszi annak saját letisztult karakterét – ideális hely a diákok és fiatal szakemberek számára, akik szerepet fognak játszani a jövő alakításában.” – Az MVRDV alapító partnere, Nathalie de Vries

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb