„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Amikor a Föld elkezdett önmagára nézni – installáció a SYN Architects jóvoltából

“Érdekel bennünket az AlUla geológiai szövetével való fizikai kapcsolatok kialakításának lehetősége és lehetetlensége. Meggyőződésünk szerint mindig mindent újra lehet vizsgálni, újraértelmezni, hiszen az észlelt környezet apparátusa nem mérhető, nem számítható előre, nem irányítható, nem ismerhető meg teljesen. Ezt a kapcsolatot egy olyan anyagi kínálaton keresztül kezdhetjük érzékelni, amely nyomon követi és megkonstruálja a környező természet elemei közötti emberi és nem emberi interakciókat.”

A SYN Architects ezzel az installációval szeretné ösztönözni a spekulációt, mint a feltárás és a reflexió eszközét, hogy továbbfejlesszék és átalakítsák a helyszín ökológiai átalakulásával és fizikai földrajzi területeivel kapcsolatos ismereteinket.

Ennek a kapcsolatnak a megteremtése érdekében elkezdjük szabadon szemlélni az anyagi gesztusokat és a talált formákat, és hagyjuk, hogy építészetként működjenek. Ily módon az alkotás maga a helyszín diktálása és a nézők bevonása alapján jön létre, és a hangsúlyt az alkotás minőségéről a helyszín körüli kutatási folyamatokban résztvevő esztétikai értékekre helyezi át. Így elmosódnak a vonalak tárgy és alany között.

A pozicionitással kapcsolatos szubjektivitás megértésének további megalapozása érdekében hivatkozak Rosi Braidotti „nomád szubjektum” fogalmára. Írásaiban a nomád egy ismeretelméleti állapotot ír le, egyfajta tudást (vagy nem tudást), amely megtagadja a rögzítettséget, amely lehetővé teszi számunkra, hogy gondolkodjunk egy másik valóság között vagy „mintha” között. Ezek a nyomok tájékoztatják a tervezett munkához vezető utat, és elősegítik a nagyobb helyszín felfedezésének folyamatát, fontos szerepet játszva az alany és tárgy közötti újfajta kapcsolatok kialakításában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Lényegében azt szeretnénk, hogy a mű értelmezhető maradjon, ahogyan a talált formákból ered. Ez a beavatkozás egy meglévő helyszínen működne, hogy az átalakuláson keresztül új életet vagy identitást tárjon fel. Az idő, az emlékezet, az anyagiság és a foglalkozás költőibb kritériumai alapján ez a beavatkozási forma a környező ökológiával kapcsolatos tudatosságunk felkeltésére és elmélyítésére fog szolgálni, és az ismerős gondos átkeretezéséből a jelentés és a szemlélődés helyszínét hozza létre.”

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb