„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Esettanulmánynapi hírmorzsák

A Pricegore egy brutalista 1960-as évekbeli londoni városi házat élesztett újjá

A Pricegore építészstúdió felújított egy modernista városi házat a londoni Chelsea-ben, a négyemeletes házat kortárs, három hálószobás otthonná alakítva át. A Pricegore célja az volt, hogy a meglévő otthont nagyvonalú és rugalmas életterek kialakításával újítsa fel, miközben tiszteletben tartja az épület brutalista eszméit a kitett anyagú befejezésekkel.

A helyszín történelmének vizsgálata során a stúdió felfedezte a meglévő szerkezet alatt található korábbi viktoriánus házak mélyen fekvő alapjait. A feltárás eredményeként egy részben földalatti földszintet alakítottak ki, amelyet úgy terveztek, hogy a beton támfalak, konyhai munkalapok és ablakpárkányok kifejezésével a brazil század közepi modernista otthonokat idézze.

Mind a földszinti, mind az első emeleti nappali padlótól mennyezetig érő üvegezett válaszfalakkal készült, amelyek egy magas fűfélékből és növényekből álló zöld küszöbre néznek. Minden hálószobát úgy alakítottak ki, hogy kilátás nyíljon a környező lombkoronájú fákra, beleértve a második emeleti hálószobapárt és a harmadik emeleti nyitott terű fő lakosztályt is.

A Pricegore az anyagválasztás során a textúrát és a tónusokat helyezte előtérbe. Semleges, lágy színű berendezési tárgyakat választott, amelyek a törtfehér falakhoz, a visszanyert faanyaghoz és a cement padlóburkolatokhoz illeszkednek. A meglévő beton födémek aljzatát feltárták és meszelték, a betongerendákat pedig homokfúvással homokfújták, hogy nyers és szemcsés megjelenést biztosítsanak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az ablakok arányait osztóoszlopokkal és a párkányok lesüllyesztésével finoman módosították. Az eredeti, 1960-as évekbeli kereteket idéző, karcsú alumínium ablakprofilokat is választottak. A lépcsőház fölé egy automatizált tetőablakot vezettek be, hogy természetes fényt vonzzon a belső térbe, és nyárra passzív hűtési hatást érjen el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb