„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Snøhetta fenyőburkolt toronyházakat mutatott be Oslóban

A Snøhetta építészeti stúdió befejezte a Vertikal Nydalen iroda- és bérházat Oslóban, két szögletes toronnyal, amelyet úgy terveztek, hogy elősegítse a légáramlást az épületen keresztül.

Az Akerselva folyó közelében, a város Nydalen negyedében található épületet a Snøhetta tervezte, hogy kilátást nyújtson a környékre, és természetes szellőzést biztosítson az energiafogyasztás minimalizálása érdekében.

A 18 emeletes épület utcaszintjén éttermek, az öt emeleten irodák, a legmagasabb torony legfelső szintjein pedig lakások találhatók. Az épületből perforált korlátokkal ellátott, szögletes acél erkélyek nyúlnak ki, élénkítve a fenyőborítású homlokzatokat.

A Snøhetta szerint az épületnek nem kell energiát vásárolnia fűtésre, hűtésre vagy szellőztetésre, amit “hármas nulla megoldásnak” nevez. Ehelyett az épületben geotermikus kutakat, fotovoltaikus paneleket, természetes szellőzést és alacsony energiafelhasználású fűtési és hűtési rendszert használnak – közölte a stúdió.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület betonmagját többnyire kitéve hagyták, hogy lassan engedje el a hőt és a hideget a belső térben. Az épület körüli nyilvános teret a helyi terület “új városi tereként” tervezték, hogy napsütötte tereket és utakat alakítsanak ki minimális széllel. Az építészeti cég visszajelzéseket gyűjt az épület hőkomfortjáról és levegőminőségéről, és a programozott szellőzőket a felhasználóknak leginkább megfelelő módon lehet beállítani.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb