Home / Hírek / Devizahitel - perek - lehetőségek / Devizahitelt vettem fel, de forintban kaptam és törlesztem, akkor mi közöm a devizához?

Devizahitelt vettem fel, de forintban kaptam és törlesztem, akkor mi közöm a devizához?

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

 Akinek van devizahitele az tudja, hogy soha nem is látta azt a pénzt, mert a bank gyakorlatilag forintot utalt ki. Na de akkor miért mi fizessük az árfolyamkülönbséget?

Igen ez jogos és sokak fejében meg is fordult már.

Töviskesné Dsupin Judit, a BAÉSZ Főtitkára eszmefuttatását olvashatják arról, hogy ha devizahitelt vettünk fel, akkor “Kié a deviza?”

Már csak azért, mert a deviza megfizetését követelik a bankok, de forintot adtak. Minden esetben a devizaösszegnek megfelelő forint lett folyósítva vételi áron.

Tehát van egy deviza adásvétel, hiszen azért van nálunk a forint, mert a devizát a Bank, miután fiktíven kiutaltnak tekintette, megvette.

Tehát kié a deviza? A Banké.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Akkor miért kell nekem a devizát visszafizetni?

Hiszen addig volt nálam, míg a szerződésre hivatkozva, fiktíven folyósítottnak volt tekinthető. De a Bank visszavásárolta, így lett a deviza helyett nálam a forint, a szerződésben szereplő deviza kölcsönösszeg helyett.

Tehát mi most a kölcsönösszeg? A forint, mert a deviza le lett rá cserélve.

Akkor mit kell nekem visszafizetni?

A forintot.

És kinél erősödik a nekem papírforma szerint járó deviza, ha nincs nálam, mert eladtam?

A banknál.

Akkor miért kell nekem árfolyam különbözetet fizetni?

A Banknak általam eladott deviza árfolyam különbözetéhez mi a közöm nekem?

Mivel úgy lett a Banké a kölcsönösszeg, hogy módom sem volt rendelkezni felette, mert nem volt nálam, ezért nem is lehetett hozzá soha közöm .

Nem rendelkeztem felette. Nem én adtam el, hanem a Bank ide sem adta.

Ezért a forinton kívül nem tartozhatunk semmivel, és nem vagyunk kötelezhetőek semmi más megfizetésére.

forrás: http://kaslerarpad.hu/

Kelt, 2012.08.04-én

 
kp.hu ugyfelszolgalata

Ajánló

12578571_0f729f07339a5c0413e8601f64457572_wm

18 emeletes, 55 méter magas faházat építettek 66 nap alatt

18 emeletes könnyűszerkezetes faházat eddig még nem látott a világ, most viszont Vancouverben úgy döntöttek, hogy az egyetemi ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.