„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A század közepi Lark House átöleli a modernitást, miközben megőrzi a történelmet

Eredetileg a híres seattle-i építész, Al Bumgardner tervezte ezt az 1958-ban épült század közepén épült házat, hogy tükrözze új lakóinak mesés életét, miközben tiszteletben tartja építészeti jelentőségét. A ház egy szikla tetején található, ahonnan elsöprő kilátás nyílik a Vashon-szigetre, az Olimpiai-hegységre és a Puget Soundra.

Az építészeti jelentőségű lakóépület felújítása során elengedhetetlen a jelenlegi állapot, az eredeti építész elképzelés figyelembe vétele, valamint az, hogy a meglévő terv hogyan tud alkalmazkodni a modern igényekhez és az új tulajdonosok egyedi személyiségéhez. Ez a megközelítés szükségessé tette az egyes terek árnyalt értékelését, a beavatkozások hatókörének kalibrálását a meglévő struktúra tiszteletben tartása és javítása érdekében.

Egyes területeken a minimalista változtatások elegendőek voltak, míg mások átfogóbb változtatásokat igényeltek. Ezek a módosítások nemcsak az eredeti építészet megőrzéséről szóltak, hanem arról is, hogy zökkenőmentesen beépítsék azt a kortárs élet szövetébe és az új tulajdonosok jellegzetes identitásához, biztosítva, hogy az otthon továbbra is releváns, funkcionális és személyes maradjon a 21. században is.

A ház újragondolásakor a hangsúlyt a nyitottságra és a funkcionalitásra helyezték. A belső tereket átalakították a természetes fény kihasználása és a festői kilátások keretein belül, visszaadva Bumgardner eredeti tervezési szellemét. Ez a modern újraértelmezés tiszteletben tartja elképzelését, miközben az otthont a kortárs életszükségletekhez igazítja.

A bejáratot új bejárati ajtóval, egyedi burkolattal és elegánsan tapétázott mosdóval alakították át. A konyhában egy falat eltávolítottak, hogy javítsák az áramlást és a kapcsolatot a Puget Sounddal. Az egyedi szekrények és az átgondolt famunkák keveréke egyesíti az eredeti architektúrát az újonnan beillesztett elemekkel. A fehér tölgy és a Bumgardner pácolt fenyő és cédrus palettája harmonikus egyensúlyt teremt az anyagok és a textúrák között. További funkciók, mint például a Nero Marquina márványsziget, a kávézó és a beépített reggeliző-sarok, fokozzák a konyha funkcionalitását.

A túlságosan nyitott elsődleges hálószobát úgy oldották meg, hogy a bejáratát egy kibővített gardróbbal alakították át. A nappalit összekötő kétirányú kandalló átstrukturálva, mázas téglalappal burkolva, vizuálisan elkülönítve a hálószobától. A stratégiailag elhelyezett belső világítások és tükrök biztosítják a magánélet védelmét és a fény folyamatos hangsúlyozását. A saját fürdőszobát átgondoltan alakították át és frissítették fel egyedi esetekkel és feltűnő fekete-fehér csempével.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ház déli végén két meglévő fürdőszobát alakítottak át egy zsebajtóval, amely elválasztja a WC-t a zuhanyzótól. A fürdőszoba az egyik végén a gyerekszobával, a másik oldalon pedig egy közös folyosóval csatlakozik, így nincs szükség vendégfürdőre, miközben a hozzá tartozó hálószobának magánéletet biztosít. A belső világítások és a tükrök a meglévő tetőablakkal kombinálva kiterjesztik a természetes fényt az egész térre.

A játékos csempe-, padló- és tapétaválasztástól kezdve az új fehér tölgy és a függőleges szálú fenyő elemekig az anyagpaletta tiszteletben tartja Bumgardner eredeti dizájnját, miközben személyességet kölcsönöz. Ezt tovább erősítik a gondosan kiválasztott bútorok és művészet, amelyek ihletet merítenek a tulajdonosok korábbi külföldi életeiből és a merész, kifejező dekoráció iránti hajlamukból. Az otthon jelenlegi formájában a történelem tanúja, amely Bumgardner víziójában gyökerezik, miközben fejlődik, hogy élénken megragadja lakói egyedi narratíváját.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb