„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Adaptív újrafehasználás: újragondolt vágóhidak

A manapság népszerű adaptív újrafehasználás elvein keresztül az itt bemutatott, eredetileg állatok levágására épített vágóhidakat galériákká, sörfőzdékké és főzőiskolákká alakultak.

Ebben a cikkünkben bemutatunk néhány példát, melyek egy része jelentős változtatásokon esett át, hogy megfeleljen új céljának, míg mások megőrizték eredeti jellegzetességeiket.

Plato Kortárs Művészeti Galéria, Cseh Köztársaság, a KWK Promes által

A KWK Promes építészeti stúdió a 19. századi csehországi vágóhidat a Plato Kortárs Művészeti Galériává alakította át, beton bővítéssel és forgó falakkal, ablakok lenyomataival. Több évtizedes leromlott állapot után a műemléki műemlék épület stúdió átalakítása fehér kiállítóterekkel rendelkezik, amelyek a környező kertekre nyílnak.

Antropocén Múzeum 9.0, Egyesült Arab Emírségek, a Cave Bureau által

A legújabb Sharjah Építészeti Triennálére a kenyai Cave Bureau építészeti stúdió a még működő Old Sharjah Slaughterhouse-t Antropocén Múzeum 9.0-á alakította át, és végigvezeti a látogatókat a vágásra szánt állatok által megtett útvonalon. A vendégek a kapukon lépnek be, majd áthaladtak a karámokon és felfelé egy rámpán, amely a vágóhídhoz és a feldolgozó helyiségekhez vezet, elhaladva a dekolonializációval és a szén-dioxid-mentesítéssel kapcsolatos kérdésekre összpontosító létesítmények mellett.

ÅBEN sörfőzde, Dánia, a Pihlmann Architects által

A helyi Pihlmann Architects stúdió létrehozta az ÅBEN sörfőzdét Koppenhágában, egy egykori vágóhídon belül, hagymás acéltartályokat függesztve fel, ahol egykor a tetemeket felfüggesztették. Az eredetileg 1932-ben épült épületben a cég a legtöbb eredeti elemet helyreállította, beleértve a fehér falcsempéket, és félig áttetsző függönyöket adott a külön étkezőterekhez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Resin Interpretation Center, Spanyolország, Óscar Miguel Ares Álvarez által

Óscar Miguel Ares Álvarez építész felújított egy vágóhidat egy spanyol faluban úgy, hogy ablaktalan fehér homlokzatba burkolta, és a Resin Interpretation Center galériájává és közösségi központjává alakította át. Az építész megőrizte az egykori vágóhíd formáját, amely a szomszédos épületekhez hasonló sziluettű, de egységes fehérre borította, hogy feltűnjön.

Brick Textiles installáció, Olaszország, Natural Material Studio és Zuzanna Skurka által

A tavalyi milánói tervezési héten a koppenhágai székhelyű Natural Material Studio és Zuzanna Skurka tervező puha biotextilekből készített installációt készített a Porta Vittoria egykori vágóhídján. A bontási területekről újrahasznosított téglákból készült, vörös árnyalatú téglatextileket táblákra vágták, és fémrudakra függesztették fel, ahol egykor húst akasztottak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb