„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Tono Mirai Architects döngölt földből épített WC-t a japán parkban

A japán Tono Mirai Architects stúdió földet és fát használt fel a Toiletowa létrehozásához, amely egy íves szerkezet Saitama prefektúrában, amely egy nyilvános WC-vel rendelkezik, amely újrahasznosítja a szennyvizet.

A Miyoshi városának egy parkjában található épület faváza döngölt földdel van bevonva, amelyet építkezésekről származó talajjal és mészhidráttal kevertek össze. A Tono Mirai Architects célja egy olyan épület létrehozása volt, amely a hulladékmentes építkezést példázza, az IS Engineering mérnöki céggel és az Ishizaka Corp ipari hulladékkezelő céggel együttműködve döngölt földfalak fejlesztésén.

Az anyag a nyilvános illemhelyet körülvevő két ívelt fal favázát fedi, melynek tetején lágyan ívelő fatető tetőablakokkal. Mirai elmagyarázta, hogy a Toiletowához fakeretet használtak, mert a döngölt föld önmagában nem rendelkezik a szükséges nyomószilárdsággal.

A mellékhelyiség mellett egy félköríves faszerkezet található, szennyvíztartályokkal, amelyek bemutatják a környező kertekben a víz keringtetését és újrafelhasználását a növények öntözésére. A két szerkezetben a faelemek nagy része újrahasznosított fából készül, az alapok beton helyett zúzott kőből készülnek. A mosdókagyló és a WC-csészék is újrahasznosított faforgácsból készülnek. A tereprendezésben a zúzott kőlapokat faforgácsokkal és lávakövekkel házasítják össze, és olyan utakat raknak ki, amelyek lehetővé teszik az esővíz elvezetését a földbe.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb