napi hírmorzsák

A The Lodge szálloda több mint 500 éves mallorcai parasztház épületében kapott helyet

Pilar García-Nieto belsőépítész egy durván faragott kővályút és egy hagyományos olívaolaj-sajtoló malmot épített át ebben a mallorcai Serra de Tramuntana-hegység közelében lévő parasztházból lett szállodában.

A Lodge az Único Hotels legújabb butikhotelje, amely egy 157 hektáros birtokon található, tele százéves mandula- és olajfákkal, levendulamezőkkel és 20 kilométernyi túraútvonallal.

A szálloda összes nyilvános helyisége és hat vendégszobája egy átalakított, 16. századi parasztházban található, amelyet az alapoktól kezdve újítottak fel. A telken további 18 lakosztállyal volt elhelyezve, újonnan épített kabinokban, amelyek a farm melléképületeinek néhány megmaradt fala alapján készültek.

Bár a The Lodge belső terei nagyrészt tiszták és minimálisak, a birtok mezőgazdasági múltjának nyomai a szállodában mindenhol kilátszanak. A farm eredeti tafonája – egy kőből készült malom, amelyet olívaolaj készítésére használnak – ma a recepción áll a hűtők fala előtt, amely helyi szőlőkből származó borral van megtöltve. Az épület eredeti kőfalainak egy része szabadon maradt a belső téren, míg az egykori konyhában álló hatalmas vályús mosogató ma szökőkútként működik a bejárat közelében.

Ezeket a korabeli részleteket új és vintage darabok egészítették ki, amelyeket a közeli Consell faluban és távolabbi használt boltokból szereztek be. Köztük van egy antik francia kárpit, amelyet a bejáratnál egy modern konzolasztal fölé függesztettek. A közelben, a szálloda Singular éttermében kortárs művészet lóg a napóleoni korszakból származó francia bronz falikarok mellett.

A vendégek itt étkezhetnek egy magas mennyezetű étkezőben vagy a letisztult vonalvezetésű fém kerti bútorokkal berendezett lombos teraszon, ahonnan a szálloda csillogó végtelenített medencéjére és a környező sarokra nyílik kilátás.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A közeli Tramuntana-hegység zord természete tájékozódott a The Lodge belső teréről a földes szín és anyagpaletta formájában.

A közvetlenül a recepció mellett elhelyezkedő társalgóban a feketített fa asztalok és a rattan székek ötvöződnek. A parasztházban talált eredeti habarcsot pedig egy Franciaországból származó, tornyosuló antik polcegységben mutatják be. A szoba közepén homokos bézs színű kanapék sora támaszkodik az egymásra rakott kerámia modulokból készült biombo képernyőre.

A The Lodge többi részén is jelentős a kerámia, sok a parasztházból maradt, másokat pedig helyi kézművesek készítettek. Köztük a vendégszobákban található dekoratív vázák, melyeket egy fazekasmester kézzel készített fekete agyagból.

A 18 lakosztály, amelyek nem a fő parasztházban találhatók, egy rövid utazással elérhetők a szálloda kerékpárjaival vagy golfkocsijával.

A szabálytalan oromzatú, felújított parasztház mintájára kialakított kabinok mindegyike drámai, egydőlésszögű tetővel rendelkezik, a belső mennyezeti gerendák pedig szabadon maradnak. Ugyanaz a textúrájú, de színtelen palettája a főépületből a lakosztályokba is átkerült.

Az érdeklődést a különböző fafajták kombinálása biztosítja, a halvány, nyers szélű kabátállványoktól a japán stílusú, szenesített fa zsámolyokig.

Minden lakosztályhoz saját mallorcai terasz tartozik, hogy nagyobb kapcsolatot biztosítsanak a környező mezőgazdasági területekkel, amelyeket a szálloda a Singular étterem és a Finca Serena – az Único Hotels másik előőrse a szigeten – termesztésére használ.

A Tramuntana hegység Mallorca domborzatának nagyjából 30 százalékát foglalja el, és gazdag mezőgazdasági történelme miatt az UNESCO Világörökség része.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb