napi hírmorzsák

3 dimenziós fából készült lugas díszíti a lisszaboni étterem mennyezetét

A Ramen egy nagy tiszteletben tartott étel Japánban, amely számos világszínvonalú szakács menüjén megtalálható, a legmagasabb minőségű alapanyagokból elkészítve, annak ellenére, hogy technikailag gyorskajának számít.

A Ramen megfelelő, élvezetes fogyasztásához nem maradhat el a szürcsölés, ami segít a tésztának az alaplé ízének közvetítésében, továbbá a hagyomány szerint minden Ramennek kell tartalmaznia egy tojást, az úgynevezett „ajitama” -t.

Egy Japántól meglehetősen távol, Lisszabonban, Portugáliában található étterem nagyon szokatlan módon tiszteleg ezen hagyományokat előtt: a szimbolikus építészet révén. A JCFS Architects által készített Ajitama Ramen Bistro mennyezetét egy gyönyörű fából készült rácsos installáció díszíti, tojás alakzatok formájában. A 20. század elején épült háztömb egyik nemrégiben felújított helyiségében található bisztró kiemelkedő helyet foglal el az utcasarkon, és a megvilágított installáció nem sokkal sötétedés után már egyenesen az ajtóból lélegzetelállító látványt nyújt.

A rácsos installáció felidézi az Ázsia-szerte gyakran látható bonyolult építészeti faszerkezetet, melyeket általában kézzel készítettek, hatalmas hangsúlyt fektetve az asztalosmunkára.

A JCFS építészei számára az installáció a japán emberek elszántságát, szigorát és precizitását szimbolizálja. Egyfajta kettősséget képviselnek a keleti hagyományok és nyugati értelmezés, az elegancia és az informalitás, a lágyság és a struktúra között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb