Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

Szűk házak Spanyolországban: a legtöbbet kihozni a kis terekből

Mennyire lehet szűk egy tér anélkül, hogy elveszítené lakhatóságát? Melyek azok a minimális méretek, amelyekkel egy lakásnak rendelkeznie kell ahhoz, hogy lakói kényelmét és mindennapi tevékenységeik megfelelő elvégzését biztosítsa?

A Spanyolország különböző részein található különböző házak körbejárása során az ArchDaily építészeti magazin arra vállalkozott, hogy megértse azok szervezését és elosztását, felfedezve belső tereikben a különböző tervezési stratégiákat, amelyek célja a tér maximális kihasználásának elképzelése.

Úgy tűnik, nem véletlen, hogy Európa legkeskenyebb háza Valencia városában található annak mindössze 107 centiméteres szélességével. Spanyolország egyes városainak városszerkezetét alkotó hosszúkás telkeket vizsgálva, ezek a néhány méteres homlokzatú házak esettanulmányként mutathatók be, amelyek különböző anyagok, berendezések és építési technikák felhasználásával a lakók igényeihez igazodó használatot és funkciókat eredményeznek, amelyek néha egy adott korszak vagy történelmi pillanat stílusát határozzák meg.

Az alábbiakban 8 spanyol földön álló ház sorozatát mutatjuk be, hogy alaprajzi elrendezésükön keresztül elemezzük őket.

Oché House az EovaStudio tervezésében

Helyszín: La Línea de la Concepción, Spanyolország
Projekt éve: 2022

A telek, ahol a lakást kialakították, keskeny és hosszúkás morfológiájú, szinte a lakhatósághoz szükséges feltételek határán van, alig 3,5 méter széles és 15 méter hosszú. Ezzel szemben a telek déli tájolása és a gibraltári sziklára nyíló csodálatos kilátás lehetővé tette, hogy alacsony költségvetéssel és nehéz kivitelezési feltételekkel megfelelő természetes fényviszonyokat, szellőzést és vonzó látványt biztosítsanak egy lakás számára.

Casa sa Cova a Missio 21 arquitectes által

Helyszín: Portocolom, Spanyolország
Projekt éve: 2022

Portocolom városi rácsa ortogonális utcákból áll, hosszúkás telkekkel. Ezen a területen a part első vonalában elhelyezkedő épületek a főépület melletti térrel is rendelkeznek a csónakok és halászati felszerelések tárolására. A telek a Sant Jaume téren található, és mindössze 2,85 m-es homlokzat jellemzi, amely később 3,20 m-re szélesedik. A telek teljes hossza 18,00m.

Egy ház felújítása La Garriga-ban a MIRAG Arquitectura i Gestió által

Helyszín: La Garriga, Spanyolország
Projekt éve: 2022

A kétszintes ház a Barcelona melletti La Garriga településen található, és 1884-ben épült. A ház egy keskeny, 5×30 méteres telket foglal el az óváros mellett. A belső osztásokat eltávolították, hogy bővítsék a ház belső tereit, nagyobb szobákat nyerjenek, és több fényt juttassanak a ház magjába. Az új elosztás a központi lépcsőház köré szerveződik, amely néhány ponton kinyílik, hogy vizuális kapcsolatot teremtsen a különböző terek között, és több fényt biztosítson számukra.

Convent House – Pineda Monedero tervezésében

Ubicación: Sabadell, España
Évad: 2022

A Convent House egy 1900-ban épült ház bővítése a pártfalak között Sabadellben, Barcelonában. A meglévő épület egy kétszintes ház volt, túlépített udvarral. A beavatkozás megőrzi az utcai homlokzatot és a földszinti katalán boltozatot. A többit kiürítik azzal a céllal, hogy az udvaron a lehető legtöbb helyet felszabadítva növeljék a magasságot és csökkentsék az épület alapterületét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Casa Roc – a NeuronaLab projektje

Helyszín: Spanyolország
Projekt éve: 2022

Ezt a pártfalak közötti épületet funkcionálisan és klimatikusan úgy alakították át, hogy megfeleljen az új tulajdonosok családi életének igényeinek, tiszteletben tartva a környezetet és elősegítve a szomszédsági kapcsolatot a település óvárosában. Ez egy átjáróház, nagyon differenciált kettős homlokzattal.

1721 House a HARQUITECTES tervezésében

Granollers, Spanyolország
Projekt éve: 2021

A telket a projekt megkezdésekor egy földszinti ház foglalta el. Két utcán halad át kelet-nyugati irányban, a nyugati homlokzat a város egyik fő utcájára néz. A városrendezési előírások alkalmazása lehetővé tette a pártfalak közötti térfogatot (4,80 méter), amely az utcához igazodik. Földszint plusz három felső szint (14,60 méter magas) és 14 méter mélység az utcai homlokzattól.

ShowPass felújítási projektje az Energiehaus Arquitectos jóvoltából

Helyszín: Barcelona, Spanyolország
Projekt éve: 2021

A ShowPass egy 20. század elejéről származó épület EnerPhit demonstrációs felújítása, amely Barcelona városának szívében található. Az energetikai megoldásokat nyílt napok keretében mutatják be a lakásépítők és az építőipari szakemberek számára. A ShowPass szélesebb körű energiahatékonysági intézkedéseket javasol, hogy referenciastandardként demonstrálja és terjessze az EnerPHit energetikai retrofit életképességét a Földközi-tenger térségében.

House and Studio a Sant Feliu de Llobregatban / andrea és a joan arquitectes által

Helyszín: Sant Feliu de Llobregat, Spanyolország
Projekt éve: 2021

Egy régi ház átalakítása stúdió-házzá, amely a háztartási és a termelési valóságot egy sor függőlegesen összekapcsolt térben egyesíti. A ház Sant Feliu de Llobregat történelmi központjának része, amely keskeny és mély telkekből áll, amelyeket pártfalak között álló egylakásos házak foglalnak el, amelyek védett homlokzatai a terület jellegzetes képét építik.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb