napi hírmorzsák

A Spridd egy T-alakú házat hasított egy sziklás domboldalba Stockholmban

Gereblyézett beton borítja ezt a T-alakú házat, amelyet a Spridd építészeti stúdió egy fákkal körülvett, lejtős telekre hasított a stockholmi Nacka szigetén.

A Spridd egy stockholmi svéd építészeti iroda, amelyet 2005-ben alapított Klas Ruin és Ola Broms Wessel.

Helyénvaló nevén T House, az otthont a Spridd hozta létre egy család számára, valamint külön vendéglakást egy idős rokon számára.

A meredeken lejtős, déli fekvésű telek feltárásának minimalizálása érdekében a stúdió keskeny központi testet tervezett a háznak, amely sziklák közé illeszkedik. Legfelső emeletén kifelé tágul, két konzolos kötetet alkotva, amelyek tágas, nyitott terű lakóteret biztosítanak.

A T House előregyártott, betonozott szendvicspanelekből épül fel. Belül a panelek sima felületűek, míg kívülről kézzel gereblyézett kezelést alkalmaztak. A gereblyézett beton homlokzatok gondoskodnak arról, hogy a ház párbeszédben legyen a sziklás sziklaoldal textúrájával és a környező fák kérgével.

Külsőleg a déli, keleti és nyugati homlokzaton barna keretes szalagablak modernista hangulatot kölcsönöz az otthonnak. A T House belsejében egy íves lépcső vezet a szintszintről a földszintről az első emeleti vendéglakásba, a második emeleten pedig egy fő lakosztályba.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A harmadik emeleten sima betonfalak, padlók és mennyezetek a konyhában meleg rétegelt faasztalos bútorokkal, a lépcsőkorláttal, valamint a konyha és a nappali elválasztó falával párosulnak. A konyhában található nagy ajtók egy kültéri teraszra nyílnak, ahol fémlépcső vezet a tetőre. Mindkét tér kilátást nyújt a sziklás domboldalra és a szívós cserjékre és fákra.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb