„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A 3XN spirális „innovációs központot” épít a stockholmi nagy átrium köré

A dán 3XN építészeti stúdió felfedte a lépcsős, kör alakú Forskaren épületet, amely az év végén nyílik meg Stockholm Hagastaden kerületében. 

A spirális szerkezete és a nagy belső átriuma által meghatározott, 24 000 négyzetméter alapterületű épületben laboratóriumok, irodák és co-working terek kapnak helyet, és úgy tervezték, hogy kör alakú formájával elősegítse a kutatók, tudósok és a nyilvánosság közötti együttműködést.

Az újonnan alapított Hagastaden szomszédságában és a növekvő tudományos negyedben található 3XN fejlesztése a terület szíveként szolgál, azzal a céllal, hogy “egy fedél alá hozza az ipart, a kutatást, a tudományos szférát és a nyilvánosságot” – közölte a stúdió.

A stúdió az épületet “az innováció központjaként” írja le.

Az épület lépcsőzetes üveghomlokzata, amely az aljától a tetejéig fokozatosan szélesedik, ritmikus függőleges falécekkel szegélyezett. Minden emeleten a kör alakú szerkezet drámai befelé ívelt, süllyesztett, védett erkélyeket alkot, míg az épület alját nagy oszlopok veszik körül.

Belül az épület a központi átrium köré szerveződik, amelyet sétányok és erkélyek szegélyeznek, amelyek az alsó szintekre néznek, hogy vizuális kapcsolatokat hozzanak létre. Az átriumon belül egy fehér acélkorlátokkal körülvett falépcsős, szoborszerű csigalépcső található, amely lehetővé teszi a hét emelet közötti mozgást.

A belső erkélyeken az ülőhelyek és a zugok közösségi terekként kerültek kialakításra, míg az épület peremén a nagy irodák találhatók. Az épület földszintjén egy kiállítótér és két étterem található, és nyitva áll a nagyközönség számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső térben a természetes kő földszintet falécek és leveles növények többszöri használata ellensúlyozza. A stúdió egy tetőteraszt is tervezett, hogy további külső teret biztosítson a látogatóknak, míg az épület tetejének felét napelemek fedik le, amelyek az épületet látják el árammal. A lépcsős homlokzat egy további környezetvédelmi stratégia volt az árnyékoláshoz, hogy minimalizálja a mechanikai hűtés szükségességét.

A nagyrészt megépült csomópont 2024 augusztusában készül el teljesen. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb