„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Zeller & Moye és Katie Paterson üveghengerek százait állítotra az Apple campus területére

A Zeller & Moye építészeti stúdió Katie Paterson művésznővel együttműködve megalkotta a Mirage-t, egy üveghengerekből készült masszív installációt az Apple technológiai vállalat kaliforniai kampusza számára.

A szobrot egy olajfaligetben helyezték el, közel az Apple Park látogatói központjához, amely a cég fő campusa. A Mirage létrehozásához Zeller & Moye Katie Paterson skót művésznővel együtt több száz öntött üveghengert szőtt át az olajfaligeten, és egy utat alakított ki az erdőn keresztül.

“A látogatók megtapasztalhatják a Mirage-t, miközben olyan oszlopokon keresztül sétálnak, amelyek a világ sivatagainak történeteit tárják fel” – mondta a Zeller & Moye társalapítója, Christoph Zeller. “A szobor darabról darabra bontakozik ki, fokozatosan változó színek, felületi textúrák és anyagi konzisztenciák révén.”

A csapat anyagtudósokkal és hagyományos üvegkészítőkkel együttműködve létrehozta az oszlopokat, amelyek mindegyike több mint hat láb (1,8 méter) magasságban áll a föld felett. A homokot a világ különféle sivatagjaiból gyűjtötték össze, lehetővé téve, hogy minden egyes darabon különféle textúrák és minták jelenjenek meg. A műalkotás a globális együttműködést hivatott reprezentálni több különböző oldalról származó anyagok felhasználásával.

“A Mirage egy globális műalkotás” – mondta a csapat.

“Az együttműködés szellemében a homokot fenntartható módon gyűjtötték össze, együttműködve az UNESCO-val, geológusokkal és közösségekkel a világ sivatagi régióiban. A műalkotás minden olyan földet ünnepel, ahonnan létrejött, és azokat az embereket, akik ápolják, megőrzik és fenntartják ezeket a területeket.” – tették hozzá.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Mirage arról a hatásról kapta a nevét, amelyet az üveg a fény hatására kivált. Mivel a fák között van elrendezve, az üveg úgy tűnik, “finoman beleolvad” a környező ligetekbe. A csapat azt állítja, hogy ki kellett találnia az üvegmegmunkálási módszereket, hogy elérje a projekt méretét.

Célja volt, hogy a ligetben, az egyetemen át való körmenet élményét növelje, valamint a látogatók és a dolgozók gyülekezőhelyeként szolgáljon. A térkompozíció aktiválja a meglévő park táját azáltal, hogy váratlan társasági és szemlélődő gyülekezőhelyet hoz létre a látogatók és a személyzet számára, ahol pihenhetnek, lefeküdhetnek a füvön, piknikezhetnek vagy játszhatnak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb