„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt

Egészséges, ‘mindenmentes’ otthonok, páratechnikailag nyitott szerkezetek

Az Épületbiológia filozófiájának középpontjában a „lélegző fal” régi koncepciója áll, vagyis minden olyan természetes, önszabályozó anyag, amely képes a nedvesség, a levegő és a szennyező anyagok szétoszlatására. 

Ezzel szemben a hagyományos „légmentesen” zárt épület, amely ma olyan elterjedt a világban, és országunkban, fullasztó, légmentesen zárt polietilén párazáróval, mint egy “műanyag akvárium”. Ez az az építési technológia, mely hozzájárult a „beteg épület szindróma” széles körben elterjedt jelenségéhez.

Szerkezeteinkben így ma főszerepet kapnak a természetes anyagok, mint a fa, a farost, a mész és a vályog.

Ahhoz, hogy a szerkezetünk lélegző lehessen, a beépülő anyagokat gondosan kell vizsgálni. Ha szerkezetében is természetes anyagból, például fából épül a házunk, teljes zöld úton vagyunk, de páratechnikailag nyitott falazat lehet acél-de éppen tégla szerkezetű is. A hangsúly legfőképpen az alkalmazott hőszigetelő anyagokon lesz.

A légáteresztő falak jobb beltéri levegőminőséget, kiváló élettartamot, jobb hőtárolási tulajdonságokat, jobb tűzbiztonságot, kevesebb nedvességfelhalmozódást és kiváló penész- és gombaellenállást biztosítanak, hogy a számos előny közül felsoroljunk néhányat.

Az üveg-és kőzetgyapot, illetve a polisztirol helyett alkalmazott természetes szigetelések segítik az épületek belső környezetének szabályozását. Távol tartják a hideget, pufferolják a külső hőt, szabályozzák a nedvességtartalmat és aktívan elősegítik a légáteresztő és egészséges szerkezeteket.

A légáteresztő képesség az egészséges épület alapja. Az építőanyag alapvető funkcionalitása az, hogy képes megbirkózni a nedvesség káros hatásaival – ezt gyakran nevezik „áteresztő” vagy „páratechnikailag nyitott” szerkezetnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az általunk alkalmazott STEICO farost higroszkópos és kapillárisan aktív szigetelés lehetővé teszi, hogy a szövet újraeloszlassa és felszabadítsa a gáz- vagy folyékony halmazállapotú nedvességet; ez azt jelenti, hogy ezek az anyagok hatékonyan tudják kezelni a nedvességet. Ez segít megelőzni a páralecsapódást és így a penészképződést és az épületek károsodását.

A STEICO farost szigetelőanyagok univerzálisak; védelmet nyújtanak a hideg, meleg, zaj és nedvesség ellen. Ezenkívül páraáteresztőek és hozzájárulnak az életterek egészségessé tételéhez. Emellett kettős klímavédelmet is biztosítanak – mivel CO2-t tárolnak, és a fűtési energia megtakarításával csökkentik a CO2-kibocsátást. A STEICO farost szigetelőanyagok kellemes klímát biztosítanak, és beépítésükkel könnyen elérhető az alacsony energia- és passzívházi szabvány.

A legújabb adatok szerint időnk több mint 90%-át zárt térben töltjük. A beltéri levegő minősége ezért jelentős hatással van egészségünkre, és figyelembe kell venni az egészségre és az ökológiára vonatkozó sokrétű következményeket.

Otthonunk legyen tápláló hely, és az ott eltöltött idő segítse regenerálódásunkat. Sajnos ez nem mindig van így, és egyre gyakrabban látunk bizonyítékokat rossz belső klímára, magas szén-dioxid-tartalommal, nagy mennyiségű illékony szerves vegyülettel, penész- és gombafertőzéssel, elektromágneses mezőkkel, rosszul kiegyensúlyozott relatív páratartalommal és a levegőben lebegő részecskékkel. a légoszlop. Ezek a levegőminőséget szennyező környezeti mérgek jelentős hatással lehetnek egészségünkre.

Azok a lakástulajdonosok, akik egészséges otthonba költöznek, olyan jólétről, vitalitásról és örömről számolhatnak be, amely korábban ismeretlen volt számukra. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb