„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Celoria Architects drámai geometriával tervezte a svájci betonházat

A Celoria Architects építészeti stúdió elkészítette a C House projektet, egy betonházat a svájci Mendrisióban, a régió grottiszerű közösségi tereivel, ahol helyi ételeket szolgálnak fel.

A stúdió alapítója, Aldo Celoria számára tervezett otthon alapjait az egykor hagyományos pince és étkezőhely alkotja, amelyet a lejtős helyen ástak, és amelyet korábban Celoria családja látogatott.

Erre a történetre hivatkozva az otthont úgy tervezték meg, mint amit Celoria “hegybe ágyazott hatalmas primitív tárgynak” nevez, amelynek középpontjában egy nagy konyha és étkező áll. A C House négy betonmag köré szerveződik a négyzet alakú alaprajz szélei mentén, amelyek mindegyike hullámszerű betonfalszakaszokkal van lezárva.

Óriási, vájt oszlopokként működve ezek a betonformák adnak otthont az otthon infrastruktúrájának és közműveknek, beleértve a csigalépcsőt, a fürdőszobákat, a háztartási helyiségeket és a kandallót. Ez felszabadítja a többi padlólemezt, hogy oszlopmentes legyen, ami akadálytalan kilátást tesz lehetővé a teljes magasságú ablakokon és a tájra néző üvegezett sarkokon keresztül.

A hálószobák kihasználják a részben földalatti földszintet, hogy nagyobb magánéletet biztosítsanak, a fenti nappali, étkező és konyha pedig az otthon főbejáratát jelenti. Az otthon második emeletén egyetlen többcélú tér található a gyémánt alakú tetőablak alatt a ház tetején, és teljesen üvegezett falak veszik körül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Celoria Architects a monolit beton formát a lehető legjobban megőrizte a belső tereken, az ajtókhoz, a lépcsőházakhoz és a konyhapultokhoz fát használtak, valamint egy fenyő étkezőasztalt, utalva arra a régi asztalra, amelyet a család a helyszínen vacsorázott.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb