„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A TW Ryan Architecture a piramis alakú Montana házát időjárásálló acéllal borítja

A kaliforniai TW Ryan Architecture stúdió elkészített egy tűzálló házat az amerikai nyugaton, amely Corten acél külsővel és piramis tetőkkel rendelkezik, amelyek a hegyvidéki terepre utalnak.

A Montana központjának távoli részén található négytetős házat olyan házaspárok számára tervezték, akik alacsony karbantartást igénylő otthonra vágytak, ahol megöregedhetnek. A kiválasztott helyszín egy tó volt, amely egy tóra néz Helmville városa közelében. Az oldal olyan kihívásokkal érkezett, mint az ingadozó időjárási viszonyok és a futótűz veszélye.

A tervezőcsapat kulcsfontosságú célja az volt, hogy olyan robusztus otthont hozzanak létre, amely „ellenáll a folyamatosan változó időjárási viszonyoknak, miközben megerősíti az egyedülálló helyszín természeti tájával való kifinomultabb kapcsolatot”.

A csapat egy 465 négyzetméteres lakást tervezett, amely úgy van elhelyezve, hogy a napsugárzást és a kilátást helyezze előtérbe. Az otthon egyik oldala ferdén van beállítva, dinamikus minőséget adva a tervhez. A ház tetején piramis alakú tetők találhatók, amelyek a környező hegyeket utánozzák.

A nagy tetőkinyúlások segítenek megvédeni az otthont a közvetlen napfénytől a meleg hónapokban, miközben télen is lehetővé teszik a napsugárzás bejutását. Mind a falak, mind a tetők természetes patinás, időjárásálló acélból készültek.

Idővel az acél burkolat vizuális folytonosságot biztosít a helyszínen található rézben gazdag kőzetkiemelkedésekkel. Segíti az erdőtűz elleni védekezést is. A lakáson belül világos szobákat találunk, földes felületekkel, mint például tölgy és kő. Sugárzó rendszer biztosítja a hőt, a friss levegő pedig a működtethető ablakokon keresztül áramlik be.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az északnyugati bejárati oldalon sárszoba és garázs található. Ez a terület a lakás központi része felé vezet, ahol két hálószoba és a közösségi zóna található. Az eltolásos, szögletes térfogat délkeleten van. Ez egy elsődleges hálószobás lakosztályt tartalmaz, amely egy társalgóval és egy külön szabadtéri területtel rendelkezik a kutyák számára. A ház szíve a közös helyiség, melyben amerikai konyha, étkező és nappali található. Az üvegezett fal és a tolóajtó zökkenőmentes átmenetet biztosít a kültéri teraszra.

A piramis alakú tetők közül kettő a nyilvános terület felett található, és mindegyik tetején egy tetőablak található, amely természetes fényt enged be. Bár a nappali fényt szívesen látjuk, gondosan kezelni kellett, hogy megóvjuk az ügyfél műgyűjteményét a káros UV-sugárzástól.

Válaszul a csapat piramis alakú fényvisszaverőket készített, amelyek közvetlenül a boltíves mennyezet alatt lógnak. A reflektorok ötletét a Louis Kahn Kimbell Művészeti Múzeumában található szárny alakú fényvisszaverők ihlették. A projektben a házon túl táji beavatkozások is szerepeltek, például őshonos vadvirágok és szántóföldi füvek telepítése.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb