„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD hullámzó sportközpontot tervez Shijiazhuangban

A merész formáiról ismert kínai MAD építészeti stúdió felfedte a Cloud 9 Sports Center terveit, egy tükrözött atlétikai komplexumot, amelyet hullámos formájú “világító felhőként” terveztek.

A kínai Hebei tartományban található Shijiazhuang városa számára létrehozott 6000 négyzetméteres épület egy atlétikai komplexumból áll majd edzőteremmel és teniszpályákkal, valamint kereskedelmi terekkel.

A stúdió szerint hullámzó formáját úgy tervezték, hogy „egy világító felhőre” hasonlítson, amely tükrözi a természetes környezetet. Az épület a város Központi Parkjának északi részén található. A Cloud 9 Sports Center egy áttetsző ETFE membrán anyaggal, egy fémes bevonattal láttak el, amely tükrözi a környező parkot.

Belül a narancssárga árnyalatok kontrasztot alkotnak az ezüstös homlokzattal. Az épületet úgy tervezték, hogy bemutassa a benne zajló tevékenységeket, az áttetsző membrán pedig kilátást nyújt a sportközpontra. A tető alatt a legfelső emeleten a padlótól a mennyezetig érő ablakok lesznek, ahonnan az edzőterem látogatói az atlétikai központ körüli parkra néznek.

A szabadtéri teniszpályákat, a nyilvános területeket és a zöldterületeket úgy tervezték, hogy illeszkedjenek a meglévő parkhoz, míg az épület első emelete a park felé nyúlik, és részben zöld növényekkel borították, hogy elősegítsék a beolvadást.

A MAD a Cloud 9 Sports Centert integrált kialakítással tervezte, hogy “mind a funkcionalitást, mind a környezeti fenntarthatóságot fokozza”. Ez magában foglalja a második emeleten található hűtőtornyokat a föld alatti szellőzés és a légáramlás érdekében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület külső részén a Central Park felőli oldalon egy félig kültéri lépcső került beépítésre, amely lehetővé tette az edzőtermet használók és a nagyközönség számára a lépcső mentén elhelyezett pihenősáv elérését és a harmadik emelet elérését. Itt a MAD egy kilátót tervezett, amely a stúdió szerint “panorámás kilátást” kínál a Central Parkra és Shijiazhuangra.

Az épületben van egy fedett teniszpálya is, amely egy földalatti metróhoz és kereskedelmi utcához kapcsolódik, amelyek mindegyike egy üveg függönyfal mögé ül, hogy élvezze a természetes fényt.

A Cloud 9 Sportközpont építése 2024 márciusában kezdődött, és várhatóan 2025-ben fejeződik be.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb