„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A ‘More Architecture’ építészeti stúdió egy lebegő szállodát épített a kínai hegyekben

Az amszterdami More Architecture stúdió egy nagy, cikk-cakk tetővel látta el a Floating Hotel épületét, amely drámai elhelyezkedéssel bír a kínai Dachangping bambuszerdői és hegyei között.

A vidéki Anji régióban található szálloda 18 szobával rendelkezik, amelyek a More Architecture szerint úgy lettek kialakítva, hogy a vendégeknek “magával ragadó kapcsolatot” biztosítsanak a természettel.

A Floating Hotel egy acéloszlopokból álló rácson helyezkedik el, amely egy úszómedencét és adminisztratív tereket tartalmazó nyitott földszint fölé emelkedik. A stúdió három különböző szobatípust hozott létre a hotel számára, amelyek mindegyike különböző tájolású és a tájhoz való viszonyulása.

A “folyosós” szobákban az extra tág terek széles kilátást biztosítanak a táj egyik oldalára, míg a “galéria” szobák szűkebb, kettős nézetet biztosítanak. A terv két végén két tömbben a lakosztályok találhatók, az épület szélein lévőkből kétirányú panoráma nyílik. Mindezek a terek teljes magasságú, fehér fémkeretes üvegezéssel rendelkeznek, a nagy ajtók pedig a teljes kerületet behálózó, fa deszkás teraszra nyílnak.

A legfelső emeleten a szolgáltatások, köztük a jógaterem, a reggeliző-helyiség és az étterem külön üvegezett blokkokban helyezkednek el, így a látogatóknak ki kell menniük a szabadba, hogy elérjék őket a szálloda három lépcső- és liftmagjából.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

E terek felett a cikk-cakk tetőt belülről vékony fadeszkákkal burkolták, amelyek kiemelik a szögletes formáját, fehér falakkal és halvány faburkolatokkal kiegészítve. Az alábbiakban a földszinti szobákat kontrasztos kőburkolattal látták el, amelyet úgy választottak ki, hogy azt a benyomást keltsék, mintha “a hegyből faragták” volna ki őket. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb