napi hírmorzsák

Az Effe két új otthoni szaunát dobott piacra

Az olasz Effe wellnessmárka számos új szaunát dobott piacra 2023-ra, köztük az Aladdin szaunát és a Natural moduláris fülkét, amely szaunaként, hammamként vagy infraszaunaként is elérhető.

Az Aladdint az Effe munkatársai, Rodolfo Dordoni, aki múlt hónapban hunyt el, és Michele Angelini tervezte. A formatervezést minimalista esztétika és a szauna alján belülről és kívülről körbefutó tükrös homlokzat jellemzi.

“A név a repülő szőnyegek képét és a súlytalanság gondolatát idézi, az inspirációt a szauna mögött, amelyet úgy terveztek, hogy diszkrét, visszafogott kiegészítője legyen az otthonnak” – mondta a márka.

Az Aladdin padjai mindössze két fából készülnek, amelyek világos csíkos tölgy vagy sötétebb wenge színben kaphatók. A szauna két standard méretben kapható, vagy – mint minden Effe termék esetében – méretre is elkészíthető, és egy további, repülő szőnyegre emlékeztető grès porcelánnal borított belső emelvény is rendelhető hozzá.

A Marco Williams Fagioli által tervezett Natural moduláris fürdők kollekciója ugyanazt a hőkezelt nyárfa burkolatot és edzett üveg elülső falat tartalmazza, de belül is különbözik, így akár szauna, hammam vagy infraszauna élményt nyújt.

„A Natural kollekció három jóléti rituálét – a hammamot, a szaunát és az infraszaunát – és a hő által kínált összes előnyt ötvözi egyetlen dizájnban” – mondta az Effe. “Az üveg átlátszósága biztosítja a fény beáramlását a szaunába, lehetővé teszi a kapcsolatot a környezettel és megszünteti a bezártság érzését.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Natural szaunában egy magas, kétszemélyes pad és egy alsó mozgatható ülőke található laminált grès porcelán tetővel, az oldalfalban pedig egy háttérvilágítású, szaténfényezésű üveglap segíti a tér nagyobb érzetét. Három kilowattos kályha melegíti fel a szaunát.

A hammam változat belseje grès porcelánnal van bevonva a hangulatos, texturális érzés érdekében. A gőzt a pad alatt elhelyezett Effe Nuvola Smart Power egység állítja elő. A színterápia alapfelszereltség, akárcsak a falba épített zuhanyzó, króm, matt fekete vagy matt lőporszürke kivitelben kapható vasalatokkal.

A Natural infravörös szauna, amely infravörös sugarak segítségével áthatol a bőrön, és alacsonyabb hőmérsékleten melegíti fel a testet, mint a hagyományos szauna az izmok és inak ellazítása érdekében, egy paddal rendelkezik, amely közvetlen hőt kap a lámpáktól.

Mind az Aladdin szauna, mind a Natural kollekció az Effe otthoni gyógyfürdőire vonatkozó folyamatos kutatásának eredménye.

A The Anti-Inflammaging Company (A-I) nagy tanulmánya az Effe megbízásából azonosította a hőterápia leghatékonyabb módjait az alacsony fokú krónikus gyulladások kezelésére, amelyek világszerte a korai halálozások 50 százalékát okozzák.

A tanulmány alapján a cég által nemrég kifejlesztett ingyenes My Effe alkalmazás személyre szabott tippeket ad a felhasználóknak a gyulladás csökkentésére. A cég szerint az alkalmazás annak a törekvésének az eredménye, hogy javítsa termékei wellness-hatékonyságát.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb