napi hírmorzsák

Az olaszországi Amalfi-parton található sziklaparti szállodát középkori kősáncokkal rendelkezik

Bonaventura Gambardella építész és Nikita Bettoni belsőépítész restaurált egy 1960-as években épült olasz szállodát és az alatta lévő történelmi tengerparti sáncokat.

A Borgo Santandrea szállodából kilátás nyílik Conca dei Marini történelmi halászfalura, a tenger felett 90 méterrel, az olaszországi Amalfi-parton. A középkori kőből épült védőtornyok és erődítmények felett helyezkedik el – amelyeken a vendégek áthaladva elérhetik a szálloda privát strandját –, valamint a sziklákba vájt drámai Grotta dello Smeraldo karszt alatt.

Az 1960-as években épült, fehérre meszelt ingatlant a helyi Orlacchio és De Siano családok alakították át a ravellói székhelyű Bonaventura Gambardella és Nikita Bettoni segítségével. A szálloda 2022-ben nyitotta meg újra kapuit a nagyszabású felújítások után, és idén négy új lakosztállyal érkezett, így a szobák száma 49-re nőtt.

A főépület századközepi ízvilágához igazodva a családok az egyedi darabok mellé beépítették a korabeli bútorgyűjteményüket is. A belső terek sárgaréz díszítései és a fémből készült fogadópult mázas csempe hátterével szintén az időszakhoz kötődik.

Hasonló megközelítést alkalmaztak a 30 teljes körű szolgáltatást nyújtó szobában és 19 lakosztályban, amelyek közül nyolc saját medencével rendelkezik, és mindegyikből zavartalan kilátás nyílik a Tirrén-tengerre. A vendégszobák egy része a régi kősáncokba épült, magas íves ablakokkal és ajtókkal, amelyek az óceánra nyíló kilátást keretezték.

Sok szoba kék-fehér csempézett padlóval rendelkezik, amely illeszkedik a fürdőszobához, és meghatározza a bútorok és ágyneműk színvilágát. A szálloda csapata szerint a cél az volt, hogy egy egyedülálló környezetet teremtsenek, ahol a századközép dizájn találkozik a mediterrán stílussal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A reggelit a természetes megvilágítású Alici étterem boltíves mennyezete alatt vagy a nagy, szomszédos teraszon szolgálják fel. Egy másik étkezési lehetőség a Marinella étterem, amely a kulináris hagyományok megőrzése érdekében helyi alapanyagokból készült regionális ételeket kínál, és szabadtéri ülőhelyeket is kínál.

A sötét fából készült könyvespolcokkal teli La Libreria tér nappal könyvtárként működik, és a nyári csúcsszezonban privát rendezvényekre használják. A sziklák tövében egy privát strandklub egész nap nyitva tartó bárral és étteremmel rendelkezik, amely egy ősi kőépületben található, amelyet a 19. században halászok használtak csónakházként.

Az út a meredek sziklaoldalon le a tengerpartra a régi erődítmények sáncain és tornyain keresztül vezeti a vendégeket, ahol az aljához közel egy medence és egy terasz is található. A megközelíthetőség javítása érdekében a felújítás során megerősítették a keringési infrastruktúrát, amely magában foglalja az ingatlan tetejét a bázissal összekötő nyolc liftet. A fenntarthatóság szintén kulcsfontosságú volt a fejlesztések során, és számos gyakorlatot vezettek be a Borgo Santandrea környezeti hatásainak csökkentésére.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb