„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SOM „exponált szerkezetű” felhőkarcolót tervezett Miamiban

Az amerikai SOM építészeti stúdió felhőkarcolót tervezett Miami belvárosában, amelyet két kiterjedt terasz és egy “kitett szerkezet” határoz meg.

A Miami Brickell negyedében található 848 Brickell 51 szintes lesz, és iroda- és üzlethelyiségnek, valamint étteremnek és fitneszközpontnak ad majd otthont 117 762 négyzetméteren.

A látványterveken három szerkezet látható, amelyeket két nagy kiterjedésű nyilvános terasz választ el, az egyik a torony aljzatának tetején, a másik pedig körülbelül félúton felfelé, a 23. emeleten. Az épület homlokzatát egy “kitett szerkezet” veszi körül, szögletes tartógerendákkal keretezve a külső tereket.

A torony mindkét végére négy-öt emeleten négyszögletes üvegkötetek sora van felerősítve, és a legfelső emeletükön privát teraszok lesznek a bérlők számára. A fémpanelekkel burkolt épület alapzata dupla magasságú előcsarnokot, éttermet és 650 négyzetméternyi üzlethelyiséget tartalmaz majd.

Az első nyilvános teraszon zárt üvegtérben fitneszközpont és konferenciatermek kapnak helyet, amelyen szabadtéri sportpályák, kávézó és tereprendezés is helyet kapott. Az épületben összesen 69 677 négyzetméter irodahelyiség kap majd helyet, a tetején pedig egy nyilvános tető található, amelyet paravános szerkezet véd.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervezés során néhány passzív energiahatékonysági stratégiát terveznek, beleértve az épület keleti homlokzatán lévő lamellákat és az épület burkolására használt “nagy teljesítményű szigetelőüveget”. Ezenkívül a projekt kültéri tere “egészséges és produktív munkakörnyezetet” ösztönöz a csapat szerint. 

A helyi Key International cég és a chicagói Sterling Bay által közösen kifejlesztett projekt célja, hogy kihasználja a város csúcskategóriás irodaterületeinek növekvő piacát. Egyelőre nincs kitűzött dátum a projekt kivitelezésére.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb