„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Ez a virágzó terrakotta műhely lenyűgöző tégla-átalakítást kapott, Vietnam vidékén

A Terra Cotta Workshop egy téglafalakkal formált téregyüttes: két hosszú hajtogatott fal és az eredeti téglaégetőt körülvevő körfal – a több mint két évtizede létező, megőrzött építészet, az új műhely magja. 

A vietnami Quang Nam tartományban található Dien Phuong faluban egy virágzó műhely látványos bővítést kapott a Ho Si Minh-városi székhelyű építészek, a Tropical Space segítségével. 2016-ban a tervezőcég egy kubikus műtermet tervezett Le Duc Ha helyi művész számára egy tágas, hét négyzetméteres téglaépítmény formájában, amely geometrikus kertek között helyezkedik el a Thu Bon folyó partján.

A kézművesek mindennapi tevékenységét az egykori műhely fennállása óta szokásként tartják fenn. Később jött létre az új építészet, amely a fény, a szélirány, a lépések, az üléspozíció, a járásstílus megfigyelésének folyamatából alakult ki, valamint a szobrászati alkotások készítéséhez megfelelő fényforrás megtalálásának módjaiból. Mindezek a tevékenységek össze vannak sűrítve és alapvető geometriai terekbe rendeződnek.

A két 5,4 m magas téglafal három fő területre osztja a tevékenységeket:

A látogatók élményterülete a külső oldalon, a hosszú téglafal mentén található. Ez a tér egy szabadtéri sétányon keresztül kapcsolódik a Terra Cotta Stúdióhoz. Ez az a hely, ahol az emberek megpróbálhatják “megérinteni az agyagot”, elkészíthetik saját emléktárgyukat, és meghallgathatják a kézművesek történetét.

A kézművesek napi munkaterülete a folyóparti oldalon, a felhajtott fal mentén található. Döngölt földpadló – a hagyományos vietnami padlók építésére és befejezésére használt technika, a természetes páratartalom megteremtésére szolgál, valamint az üreges téglafalak, amelyek kapcsolatot teremtenek a külső környezet és a munkaterület között.

A két terület között egy hosszú folyosó és a fő kemencetér található. A tégla salakot, a meghibásodott termékeket és az égetési folyamat utáni maradékokat feltörik, és speciális befejező anyagként használják fel az udvar felületének lefedésére. Itt az emberek minden lépésnél hallhatják a terrakotta hangját. Ez az élmény lehet az első lépés a terrakotta jelenlétének megérezéséhez az egész műhelykomplexumban, de ez lehet a túra utolsó lépése is, hogy teljes mértékben áttekinthessük a termékkészítés folyamatát: A polcokon szépen elhelyezett kézműves munkák, de néhány díszszobor töredéke is található a földön, amely még nem érte el végső fokát.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A téglafalak árnyékot és közvetlen légáramlást biztosítanak, az alacsony ablakok pedig korlátozzák a napfény szögét. Ezek a falak nemcsak a terek elválasztására szolgáló egységek, hanem az egész épülethez is kapcsolják őket. Miután az emberek leülnek, a téglafalak alacsony nyílásain szemmagasságban áttekintve a látás a terrakotta műhely különböző sarkai felé tágítható. Ez a kapcsolat még a projekt keretein túl is kiterjed a környező tájra, a kertre, a Terra Cotta Stúdióra és a folyó melletti bambuszbokra.

A kerek fal átöleli a régi kemencét, egyszerű tömböt alkot, és szépen illeszkedik a lapos falak közé. Belül az építészeti tér lehetőséget ad olyan tevékenységek kiemelésére, amelyekre korábban még nem volt példa. Az építészet elmesélheti egy tétel terrakotta befejezésének történetét az első lépéstől kezdve, például az agyagművek áthelyezése és elhelyezése a kemencében, tűzifa és szén hozzáadása, a tetőablakból kiszűrődő fehér füst, miközben a kemence működik. működését és a végtermékek kialakítását.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb