„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Atelier Xi spirális könyvtára “mint egy tekercs festmény” bontakozik ki

A kagylóhéj spirális alakja inspirálta a kínai Sencsenben található Serpentine Bookhouse könyvtárat, amelyet az Atelier Xi helyi építészeti stúdió tervezett.

A Dasha folyó ökológiai folyosójában található, 300 négyzetméteres Atelier Xi épületében gyermekolvasó, nyilvános mellékhelyiségek, valamint a látogatók és a lakók pihenősarokkal ellátott erkélye található.

“Az épület úgy működik, mint egy emelkedő spirális művészeti szobor, a lehető legtöbb területet visszaadva a növények növekedéséhez és a turisztikai tevékenységekhez” – mondta Chen Xi alapító igazgató.

“A spirális térszerkezet egyszerre formálja a belső teraszokat, és 360 fokos panorámát hoz létre a környező tájra a kiterjedt ablakokon keresztül” – folytatta.

Az Atelier Xi a szerkezet jellegzetes formáját a Vierendeel rácsos rácsos acélváz – egy átlós elemek nélküli rácsos – és húzóerősítés felhasználásával alkotta meg. Ez a szerkezet lehetővé teszi, hogy a spirál belső és külső széleit teljes magasságú ablakokkal béleljék ki, így a látogatók az épületben felfelé haladva változó képet adnak a környező tájról.

A magas szintű ablakok keresztszellőzést biztosítanak a belső térben, az épületet borító függőleges alumínium lamellák árnyékolják a napfényt. A spirál belső falát lépcső veszi körül, míg a külső falat könyvespolcok szegélyezik, amelyek lépcsőzetes platformokhoz igazodnak. A tetején fakeretes üvegajtók nyílnak egy kis, fedett erkélyre, ahol ülőhelyek a tájra néznek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A spirál mindkét vége, valamint az alsó része corten acél panelekkel lett kidolgozva, amelyeket úgy választottak ki, hogy tükrözzék a belső térben használt fa felületek színét. Az Atelier Xi úgy döntött, hogy megtartja az épületet körülvevő meglévő utakat, és új ültetvényeket és egy betonpadot hoz létre, amely a spirál alatt ül, a felső szinttel védett.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb