napi hírmorzsák

A Tableau Funct Feast kiállítás “hidat képez a bútor és a művészet közötti szakadék között”

A Tableau koppenhágai stúdió és galéria a Funct Feast, a “funkcionális művészet” és a gyűjthető design kiállításának kurátora volt, amely a Stockholm Design Week részeként volt látható az új Älvsjö Gård helyszínen.

A kiállításon 23 különböző, a Tableau által kiválasztott tervező munkáit mutatták be, a svéd tervező, Anneli Grimwade gömbölyded kőedény tálaitól kezdve a norvég tervező, Henrik Ødegaard szoborszerű tölgyfa székeiig.

“Többnyire olyan művészeket választottunk, akik a funkcionális művészetre összpontosítanak, így áthidalják a bútor és a művészet közötti szakadékot” – mondta Boris Peianov, aki a Tableau koncepciófejlesztésért, építészetért és installációkért felelős. “Emellett sokan közülük a fenntarthatóságra, az újrafelhasználásra és a hulladékra összpontosítanak.”

A Funct Feast keretében kiállító művészek mindegyike európai, sokan a hollandiai Design Academy Eindhovenből érkeztek.

“Érdemes megemlíteni, hogy sok az újonc és friss diplomás művész, de vannak már befutott művészek is” – mondta Peianov. “Ez egy nagy, átfogó keveréke a művészeknek és a tervezőknek”.

A darabok mindegyike az Älvsjö Gårdban megrendezett kiállításra készült – ez egy új gyűjtőhely, amely az idei Stockholmi Design Héten indult, és közvetlenül a Stockholm Furniture Fair helyszínével szemben helyezkedik el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kiállításon Nienke Sikkema üvegművész szájjal fújt gyertyatartói, valamint Laurids Gallee osztrák tervező székletei és polcai is megtekinthetők voltak, amelyek az intarziaművészet kortárs változatát kínálják.

Az intarziadarabok mintázata kontrasztban állt az Älvsjö Gårdban található cserépkályhákkal, amely az egyik legrégebbi, még ma is létező kastély Stockholmban, míg a fából készült bútorok, amelyeket többek között a Lab La Bla svéd duó tervezői készítettek, illeszkedtek az épület eredeti parkettájához.

A Stockholmi Design Week egyéb projektjei és eseményei között szerepelt egy kiállítás a közönséges anyagok szén-dioxid-kibocsátásáról és egy átkonfigurálható függőágyként újragondolt kanapé.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb