„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Atelier l’Abri A-keretes, idilli kabinokat hoz létre a québeci erdőben

A kanadai Atelier l’Abri építészstúdió a québeci Mon-Tremblant Nemzeti Parkban található Farouche Tremblant agroturisztikai terület számára épített egy sor A-keretes épületet, amelyeket úgy terveztek, hogy “visszahúzódjanak a tájba”.

Az Atelier l’Abri a környező vadregényes erdőségek megünneplésére és bemutatására létrehozott egy kávézót, egy farmot és négy bérelhető mikro-kabint, amelyek bázistáborként szolgálnak a közeli Devil’s River és völgyének felfedezésére vágyó látogatók számára.

A vadregényes terepen elhelyezkedő négy kis bérelhető faház meredek hajlású, cédrus zsindellyel burkolt tetővel rendelkezik, amelyek a földig érve lejtős falakat alkotnak. Mindegyik menedékház kompakt alaprajzú, egy franciaágyat, kanapét és gáztűzhelyet tartalmaz, és egy kanyargós ösvény köti össze őket. Kültéri terasz és az üvegezett nyeregtető a kabinok bejáratánál, lehetővé téve a látogatók számára, hogy a menedékházakból vagy azokon kívülről is élvezhessék a környező tájra nyíló kilátást.

A minimalista kabinokat úgy tervezték, hogy a látogatók mind a négy évszakban kényelmesen megtapasztalhassák a hely változó szépségét. A struktúrák szervezése és közelsége egy szociálisabb és közösségi élményt hoz létre. A szerkezeteket az 1950-es és 60-as évekbeli kompakt A-keretes házikók és kabinok ihlették, míg a kávézó és a parasztház nagyobb épületeit a népi mezőgazdasági építészet ihlette.

A kávézó épülete szénszínű acéltetővel és hemlock fával burkolt falakkal rendelkezik, ami a helyi népi mezőgazdasági épületekre utal. A belső térben katedrális mennyezet és egy félemelet található a kávézó kiszolgálóterülete felett, amely csendes ülőhelyet biztosít.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A látogatók a Farouche Tremblant kávézóba egy kis piacon keresztül lépnek be, ahol a közeli zöldségfarmon termesztett szezonális termékeket árulnak. A nagy, nyugati fekvésű ablakokkal ellátott társalgóból a folyóra és a hegyekre nyílik kilátás.

A közel száz hektáron elterülő terület északi részén egy mezőgazdasági pajta, szántóföldek és üvegházak találhatók. A mezőgazdasági épület mögött túraútvonalak indulnak, amelyek a völgy hegyei között vezetnek.

A mikrokabinok acélcölöpökre épültek, cement nélkül, így csökkentve a tájra gyakorolt hatásukat, míg a kávézó és a pajta betonlapokkal és betonalapokkal épült. Jelenleg három további kunyhó építése van folyamatban, amelyek a folyó menti tábor meglévő négy építményéhez csatlakoznak majd. További kabinok építését tervezik a hegyi táborban.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb