Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

Los Angeles egy autómentes hálózat megvalósítását tervezi

A Los Angeles-i tisztviselők megszavazták az első Park Block megvalósítására irányuló indítványt, egy kísérleti projektet, amely a város utcáinak autómentes hálózatát hozza létre, hogy megnyissa a nyilvános teret a gyalogosok és kerékpárosok számára, amint azt az NBC Los Angeles jelentette.

A terv a barcelonai Superblock programból merít ihletet, amely kilenc háztömbből álló csoportokat hoz létre Eixample kerületében, és korlátozza a forgalmat a külső utcákra, így a többi utcát csak a gyalogos és a helyi tömegközlekedés számára szabadítja fel. A 2016-ban végrehajtott terv csökkentette a légszennyezettséget, a városi zajt és a közlekedési balesetek számát. Hasonló programot terveznek most az Egyesült Államokban, Los Angelesben is.

Barcelona stratégiája, a helyi nevén „Superilla”, hatékonynak bizonyult a légszennyezés, a városi zaj és a közlekedési balesetek csökkentésében. A forgalom korlátozásával a megmaradt utcákat más funkciókra szabadítják fel, ami hierarchikus változást eredményez a városi egységekben, az újonnan egységesített várostömbök társadalmi kohéziót ösztönöznek és a szomszédos köztereket aktivizálják. Az új közterek újranaturalizálása növeli az előnyök körét, a beültetett területek és az áteresztő felületek hozzájárulnak a városi hőszigetek hatásainak mérsékléséhez és a városi hőmérséklet csökkentéséhez.

Los Angelesben a programot a tervek szerint a León’s District 14-ben hajtják végre, amely olyan városrészeket foglal magában, mint a Downtown, a Boyle Heights és az Eagle Rock. A helyi Közlekedési Minisztérium feladata, hogy megtalálja az első telek pontos helyét, kiemelten kezelve a hátrányos helyzetű közösségeket, amint azt a Közlekedési Bizottság által kiadott hivatalos jelentés is említi.

A Park Block Program más sikeres kezdeményezések példáján túl egy személyre szabott, Los Angeles igényeihez igazodó megoldást kíván megalkotni. Következésképpen a prioritást élvező területeket azon közösségek közül választották ki, „amelyek a legkevesebb hozzáféréssel rendelkeznek a közterülethez, a legnagyobbak az egészségügyi különbségek, nagy a népsűrűség és a programban való részvétel iránti vágy”, ahogyan azt a hivatalos jelentés is leírja.

“A Park Block Pilot felismeri, hogy sokféle felhasználásra van szükségünk utcáinknak és lakásainknak. Városunk erőforrásainak kreatív felhasználása, amely biztonságosabb, tisztább és barátságosabb városrészeket hoz létre.”– mondta Eli Lipmen, a Move LA ügyvezető igazgatója.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az év elején a Los Angeles-i hatóságok elfogadtak egy irányelvet, amely előírja, hogy a város határain belüli új épületeket teljesen elektromos energia felhasználására kell tervezni, így az Egyesült Államok második legnagyobb városává válik, amely kötelezővé teszi a fosszilis tüzelőanyagoktól való végleges elmozdulást az új építéseknél.

A világ más régiói is elfogadnak olyan jogszabályokat, amelyek javítják lakóik életminőségét, miközben az éghajlati válság hatásainak enyhítésére is törekszenek. Franciaország jóváhagyott egy új törvényt, amely előírja, hogy minden nagy parkolót napelemekkel kell lefedni. Más intézkedések célja az egyedi igények kielégítése, mint például a barcelonai klímamenedékprogram vagy a New York-i CoolRoofs kezdeményezés.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb