„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Soyida Akhtar újragondolja a klasszikus brit lámpákat, egy kortárs csavarral

Az Anglepoise asztali lámpa, amelyet először 1932-ben egy autóipari mérnök talált fel, praktikusságáról ismert. A lengőkarok segítségével a lámpa egy könnyed érintéssel újrapozícionálható, miközben egy okos rugós, kurblis és karos mechanizmus megtartja a beállított pozíciót, miután a felhasználó elengedi, így pontosan oda irányítja a fényt, ahová szüksége van rá. Azóta az asztali lámpát sokszor lemásolták és újraalkották, de szinte mindig megtartotta alapvető, meglehetősen férfias és funkcionális formáját. Soyida Akhtar keramikus kezei között azonban most valami lágyabbá és modernebbé változott anélkül, hogy a funkcionalitásából veszített volna.

A “21′ Abandon Darkness” címet viselő, az Anglepoise márka új szlogenjére utaló Akhtar újrafeltalálása az Anglepoise lámpák “megvilágítási és elhatárolási képességéből merít ihletet, amihez az elmúlt évben mindannyiunknak segítségre volt szükségünk, mivel a munka, a tanulás és a szabadidő egybeolvadt”. Az ő verziója egy kerámia kancsónak látszó tárgyból indul ki, melyben a LED-fényszalag tökéletes világítást ad a munkafelületnek.

Akhtar egy gipszmodellel kezdte a tervezést, a végleges formatervezés vizualizálásához. A Staffordshire-i Egyetem végzős hallgatója az utolsó iskolai projektje részeként készítette a lámpát. A múltban különböző formákkal kísérletezett, amelyek különböző hangulatot kölcsönöznek kerámiáinak, például gipsz esztergán megmunkált brutalista formákkal és egyszerű, lyukakkal áttört kerámiagömbökkel, amelyek egy kisasztal alapjaként szolgálnak. Akhtar kerámiái azonban talán akkor a legérdekesebbek, amikor a szabálytalanságot, a lágyságot és az aszimmetrikus formákat alkalmazzák, mint például a Wedgwood (lenti galéria) világítási projektjének alapjai.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Wedgwood sorozat egy moduláris világítási koncepció, amelyen Akhtar 2019 óta dolgozik. A 3D Design Maker szak két másik hallgatójával együtt felkérést kapott, hogy a jólét témájára összpontosító funkcionális használati tárgyak és világítás koncepciót javasoljon a Wedgwood, a brit finom porcelán cég számára, amely arról ismert, hogy az egyik legnagyobb staffordshire-i kerámiagyártó.

www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb